Gemeente Lisse

07-01-2004 1 Januari 2004 nieuwe wet: Wet werk en bijstand

Het verkrijgen van werk staat voorop en het categoriaal minimabeleid wordt afgeschaft.

Van Algemene bijstandswet naar Wet werk en bijstand Met ingang van 1 januari 2004 wordt de Algemene bijstandswet (en op sommige onderdelen ook de IOAW en de IOAZ) vervangen door een nieuwe wet: de Wet werk en bijstand (Wwb).

Deze wetswijziging heeft een aantal ingrijpende veranderingen tot gevolg. Zo staat het verkrijgen van werk voorop en wordt het categoriaal minimabeleid afgeschaft. De belangrijkste veranderingen worden hieronder kort weergegeven.

Arbeidsplicht voor iedereen
Onder de Algemene bijstandswet, de IOAW en de IOAZ hebben bepaalde categorieën mensen geen arbeidsverplichtingen. Dit betekent dat zij bijvoorbeeld niet hoeven te solliciteren naar een betaalde baan. Het betreft hier met name alleenstaande ouders met kinderen onder de 5 jaar en mensen die ouder zijn dan 57 ½ jaar.
Met ingang van 1 januari 2004 komt deze (algemene) vrijstelling te vervallen. Iedereen wordt verplicht om te solliciteren en werk te aanvaarden. Slechts in individuele gevallen (bijvoorbeeld indien er medische of sociale redenen zijn waardoor iemand niet kan werken) kan hiervan tijdelijk worden afgeweken.

Daarnaast komt het begrip passende arbeid te vervallen en wordt vervangen door het begrip algemeen geaccepteerde arbeid. Dit betekent dat werk niet meer hoeft aan te sluiten bij de opleiding en werkervaring. Er zal dus naar alle soorten werk gesolliciteerd moeten worden.

Het is natuurlijk goed mogelijk dat het iemand niet zelf lukt om een baan te vinden; in dat geval kan de ISD hierbij ondersteuning bieden. Deze ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit een cursus solliciteren, een beroepsgerichte opleiding of een werkervaringsplaats.

Regeling inkomstenvrijlating verandert
De Abw kende een regeling waardoor een gedeelte van de inkomsten uit een deeltijdbaan niet gekort (vrijgelaten) werd op de uitkering. Deze regeling komt te vervallen. Hiervoor in de plaats kan, in bepaalde gevallen, voor maximaal zes aaneengesloten maanden een inkomstenvrijlating worden gegeven. Ook mogen werkende alleenstaande ouders met een kind onder de 5 jaar de voorlopige teruggave van de aanvullende alleenstaande ouderkorting en de combinatiekorting houden.

Minimabeleid komt te vervallen
Onder de Wet werk en bijstand mogen gemeenten niet langer aan groepen bijzondere bijstand verlenen. Het minimabeleid komt dan ook te vervallen per 1 januari 2004. Wel blijft het altijd mogelijk om in individuele gevallen bijzondere bijstand aan te vragen indien er sprake is van bijzondere noodzakelijke kosten. Ook komt er in de Wwb een langdurigheidstoeslag waardoor mensen tussen de 23 en 65, die minimaal 5 jaar op bijstandsniveau hebben geleefd, geen perspectief hebben op arbeid en de afgelopen vijf jaar geen inkomsten uit of in verband met arbeid hebben gehad, mogelijk recht kunnen krijgen op een toeslag, die vergelijkbaar is met de maximale bijdrage op grond van het per 1 januari 2004 afgeschafte Minimabeleid. Voor de precieze voorwaarden kunt u contact opnemen met de ISD.

Overigens blijft de collectieve ziektekostenverzekering binnen het gebied van de ISD-gemeenten wel bestaan. U blijft dus maximaal verzekerd tegen een zeer lage premie.

Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van dit artikel vragen? Neemt u dan contact op met de ISD Bollenstreek, telefoon (0252) 345 050. Overigens is op korte termijn een uitgebreide brochure beschikbaar.