Politie Zaanstreek-waterland


13:52 06-JAN-04
LOC: MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG

Dronken automobilist rijdt sloot in

Een 58-jarige automobilist uit Amsterdam raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur van zijn auto kwijt. Hij reed daarop in oostelijke richting via de linkerrijstrook een sloot in. Hij kon zijn voertuig ongedeerd verlaten. De gewaarschuwde agenten roken alcohol en lieten de man aan het bureau blazen. De uitslag, 850 ug/l, bijna vier maal zoveel als is toegestaan, betekende dat de man zijn rijbewijs moest inleveren.

17:37 06-JAN-04
LOC: MIDDENBEEMSTER, A7

Gans veroorzaakt aanrijding

Een 32-jarige automobilist uit Hoorn kreeg een gans onder zijn auto, waardoor een wiel blokkeerde. Daardoor kwam hij van de linkerrijstrook tegen de vangrail aan de rechterzijde van de weg terecht. Hij verloor daarbij zijn linkervoorwiel, dat op de linkerrijstrook terechtkwam. Een 37-jarige automobilist, eveneens uit Hoorn, reed daar met zijn auto tegenaan. Er werd niemand gewond. Beide auto's raakten zodanig beschadigd dat zij moesten worden weggesleept. De gans overleefde de aanrijding niet.

20:56 06-JAN-04
LOC: WORMER, FLORASTRAAT

Valse postbode steelt pinpas

Een zich als postbode voordoende nog onbekende man, heeft bij een 71-jarige man uit Wormer een pinpas gestolen. De man droeg een rood kleurige jas, kwam met een pakketje aan de deur van de woning en zei dat hij van TPG post was. Het pakketje zou uit Engeland komen, had een TPG verpakking en pakbon. Na enig aandringen wilde bejaarde man het pakketje wel aannemen, maar hij moest daar een klein geldbedrag voor betalen, dat alleen kon worden gepind. De "postbode" toonde een apparaat waarop moest worden gepind. De eerste pinpoging zou niet goed zijn gegaan en bij de tweede keek hij over de schouder van zijn slachtoffer mee. Daarop zei hij een bon uit zijn auto te gaan halen, verliet de woning en trok de deur dicht. Toen realiseerde het slachtoffer zich, dat de pinpas nog in het apparaat zat. De man bleek echter al verdwenen. In het pakketje bevonden zich slechts twee theekopjes. Nog voor de pas kon worden geblokkeerd, bleek er een aanzienlijk geldbedrag van de rekening te zijn gepind. Het door de dader aan zijn slachtoffer getoonde "pinapparaat" betreft vermoedelijk een beveiligingsapparaatje wat voor het internet bankieren wordt gebruikt. Ook in dit apparaat moet een pinpas worden gestopt.
De dader betrof een blanke man met een fors postuur. Hij was ongeveer 27 jaar oud en 1.70 m tot 1.75 m lang. Hij had een bol gezicht en een volle bos netjes geknipt donkerblond haar. Onder de rode jas droeg hij een spijkerbroek.

00:48 07-JAN-04
LOC: KROMMENIE, NS STATION

Treinpassagier beroofd van rugtas

Een 74-jarige man uit Westzaan werd in de trein van Alkmaar naar Zaandam beroofd van zijn rugtas. De man zat alleen in een treinstel toen een ongeveer 25-jarige man daarin wat heen en weer liep. Bij het station in Krommenie aangekomen greep de man de rugtas van de Westzaner. Deze had zijn tas echter aan een hengsel vast. Daarop trok de man zo hard aan de tas dat dit hengsel brak, waarna hij naar het treinbalkon vluchtte. Het slachtoffer rende hem na, maar de man hield de schuifdeur naar het balkon gesloten. Toen de deuren van de trein opengingen rende de dader het perron op, stak de rails over en klom over een hek bij het Stationsplein. Daarna verdween de man. Het slachtoffer raakte niet gewond. De rugtas was van zwart linnen en bevatte een aantal boeken.
De dader was ongeveer 25 jaar oud, had een blanke huidskleur en piekerig donderblond haar. Hij was tussen de 1.75 m en 1.80 m lang en droeg niet nader aangeduide los hangende kleding. Een grijze das verloor hij bij zijn vlucht.
Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-070104


09:00-11:45 06-JAN-04
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Verkeerscontroles

Zes medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden dinsdagochtend een verkeerscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk en op De Watering in Zaandam. In totaal werden 23 bestuurders staande gehouden. Dertien automobilisten reden te hard, zeven personen droegen geen autogordel en twee keer werd een auto aan de kant gezet omdat het voertuig onnodig mistlicht voerde. Ten slotte ontving ook een bestuurder die zonder geldig keuringsbewijs reed een boete.
Behalve staande controles werd er dinsdagmiddag ook een rijdende controle met de videoauto gehouden; drie weggebruikers werden verrast door het stopbord. Eén bestuurder reed met de telefoon in de hand, een andere bestuurder vervoerde een lading die het zicht ernstig belemmerde en de laatste overtreder overschreed de toegestane snelheidslimiet (100 km per uur) met veertig km per uur.

23.13 06/07-JAN-04
ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Te diep in het glaasje gekeken

Een 27-jarige automobilist uit Amsterdam werd dinsdagavond op de Peperstraat in Zaandam aangehouden omdat hij met drank op (240 ug/l) achter het stuur zat. De man kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

20:00-21:30 06-JAN-04
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Alcoholcontrole

Op de Provincialeweg in Broek in Waterland hielden drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam dinsdagavond een alcoholcontrole. In totaal werden 73 bestuurders gecontroleerd. Geen van allen had te diep in het glaasje gekeken.

02:02 07-JAN-04
MIDDENBEEMSTER, RIJPERWEG

Onder invloed

Een 59-jarige man uit De Rijp werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op de Rijperweg in de Middenbeemster. De man had te diep in het glaasje gekeken (395 ug/l) en kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

03:07 07-JAN-04
OOSTZAAN, A8
Onder invloed (2)
Op de A8 in Oostzaan werd een 40-jarige automobilist van de weg gehaald. De Amsterdammer kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat (375 ug/l).

EINDE


---- --