Politie Drenthe

Woensdagmorgen 07-01-04

Assen 07-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Verkeersongevallen
ASSEN - Dinsdagavond reed een politieauto met zwaailicht over de Europaweg Noord op weg naar een aanrijding. Ruim daar voor reed een 25-jarige vrouw uit Assen, zij wilde plaats maken voor de politieauto en reed de berm in waarna zij met de auto in de sloot gleed. Zij werd door de agenten uit de auto geholpen en was niet gewond geraakt. De auto werd afgesleept.

ASSEN - Dinsdagmiddag werd een 27-jarige man uit Assen aangereden toen hij op zijn fiets over de AHG Fokkerstraat reed. Een tegemoetkomende 31-jarige vrouw, die als bestuurster van haar auto over dezelfde weg, zag de man over het hoofd en reed hem aan waardoor hij kwam te vallen. De fietser werd met beenletsel overgebracht naar het WZA.

ASSEN - Dinsdagmiddag liep een 56-jarige vrouw uit Assen over het voetpad op de kruising Telglanden - Esakkerweg. Een 34-jarige bestuurder uit Assen reed met zijn auto de Telglanden in en zag de vrouw over het hoofd en reed haar aan. Zij werd met hoofdletsel naar het WZA overgebracht.

RUINEN - Dinsdagmiddag reed een 69-jarige man uit Ruinerwold met zijn auto over de Meppelerweg. Door nog onbekende reden kwam hij in de linkerberm en botste tegen een aantal bomen. Hij brak daarbij zijn been waarna hij naar het ziekenhuis in Meppel werd overgebracht.

Diefstal uit bedrijf
MEPPEL - In de afgelopen nacht werd door een medewerker van een beveiligingsbedrijf een 30-jarige man uit den Haag aangehouden en aan de politie over gegeven. De Hagenaar werd betrapt bij een inbraak in een autobedrijf aan de Zomerdijk.

Ramkrakers aangehouden
ASSEN - Vannacht werd een ramkraak gepleegd bij een winkel aan het Burgemeester de Dreuplein. De daders, die met de auto de toegangsdeuren er uit gereden hadden, gingen er in hun auto vandoor met sigaretten en radio's. Op de A28 werd de auto opgemerkt door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee omdat de verlichting niet goed werkte. Op dat moment kwam ook de informatie over de ramkraak via de meldkamer bij de politieauto's terecht. Samen met de politie in Groningen werd uiteindelijk de auto klemgereden op de Rijksweg in Groningen. Daarvoor was in en rond Groningen met hoge snelheden de achtervolging ingezet waarbij door de vluchtauto schade werd aangericht aan een vluchtheuvel aan de Bakboordwal en er werd nog een muur aan de Haddingestraat beschadigd. De drie inzittenden, 27, 33 en 37 jaar en afkomstig uit Groningen en omgeving, zijn ingesloten in het bureau in Assen. De vluchtauto is vermoedelijk gestolen.

Woningbrand
BOVENSMILDE - Vannacht brak brand uit in een woning aan de Ds. L Dijkstrastraat. De 43-jarige bewoner werd gealarmeerd door een rookmelder waarna hij zijn vrouw en zoon wekte. Zij sliepen op de bovenverdieping. Op de benedenverdieping sliep oma die door de bewoner ook tijdig uit de woning gebracht kon worden. Het echtpaar en oma gingen in de loop van de nacht naar het WZA in verband met verschijnselen van koolmonoxidevergiftiging maar konden het ziekenhuis verlaten om de nacht in een hotel door te brengen. De oorzaak van de brand, die vermoedelijk in de woonkamer is ontstaan, is nog niet bekend.

Hennepkwekerij
ASSEN - Dinsdagmiddag werd op de zolder van een woning aan de Thorbeckelaan een hennepkwekerijtje aangetroffen met ruim 120 planten. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen. De 49-jarige bewoner was niet thuis maar zal nog gehoord worden en een proces-verbaal krijgen.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 8 januari 17.00 uur. Telefoon 06 53 23 80 59.