Utrecht stad 10.50 uur

Utrecht 07-01-2004 - Persberichten district Utrecht stad

Onder invloed
UTRECHT Op woensdag 7 januari is een 41-jarige automobilist uit Utrecht bekeurd voor het rijden onder invloed. Omstreeks 03.30 uur reed de Utrechtenaar over de Sartreweg, waarbij hij door zijn rijgedrag de attentie trok van surveillerende agenten. Na controle bleek dat de 41-jarige man hoogstwaarschijnlijk onder invloed was, waarna hij werd meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 460 ug/l, waarna de man een bekeuring van 190,- en een rijverbod van 4 uur heeft gekregen.

Bestuurder onder invloed
UTRECHT - De politie heeft in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 januari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen omstreeks 04.45 uur een man vreemd rijgedrag vertonen in de omgeving van de Kanaalstraat. De man kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 500 ug/l uit.

De 29-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een proces verbaal en werd met een rijontzegging van vijf uur naar huis gestuurd.

Lichtmast geramd
UTRECHT Op dinsdag 6 januari heeft een botsing plaatsgevonden op de Rijksweg A2 Utrecht-west.

Omstreeks 18.30 uur reed een 22-jarige automobiliste uit Maarssen over de Rijksweg A2 komende uit de richting Utrecht in de richting van Amsterdam. Zij raakte met haar auto in een slip, toen zij wilde afremmen voor een file, welke was ontstaan bij de afrit Oog in Al. Doordat ze slipte kwam de 22-jarige vrouw met haar auto tegen een lichtmast in de berm tot stilstand. De vrouw bleef ongedeerd. De auto liep schade aan de voorkant op.

Aanrijding letsel
UTRECHT - Dinsdagmiddag vond op de kruising Joseph Hayndlaan met het Tussenbroekplantsoen een aanrijding tussen een fietsster en automobilist plaats. Hierbij raakte de fietsster gewond.

Een 22-jarige fietsster uit Nieuwegein reed omstreeks 17.30 uur vanuit het Hendrika van Tussenbroekplantsoen in de richting van de Joseph Hayndlaan. Op het moment dat zij wilde oversteken, werd zij geraakt door de auto van een 63-jarige bestuurder uit Utrecht die linksaf de Joseph Hayndlaan wilde oprijden in de richting van het 24 oktoberplein. De 22-jarige vrouw raakte licht gewond aan haar knie en hand.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Op dinsdag 6 januari is bij een winkel aan de Rijnkade door de politie een meisje aangehouden voor het stelen van parfum.

De beveiliging zag omstreeks 15.30 uur dat een meisje probeerde parfum uit de winkel mee te nemen zonder deze af te rekenen. Eenmaal voorbij de kassa werd zij door de beveiliging aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Het 16-jarige meisje uit Nieuwegein werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Twee verdachten aangehouden voor mishandeling
UTRECHT - De politie heeft maandag 5 januari twee vrouwen aangehouden voor het plegen van mishandeling.

De politie kreeg omstreeks 14.15 uur een melding dat er gevochten werd op het Janskerkhof. Ter plaatse trof de politie een 55-jarige man uit Utrecht aan die was mishandeld door twee vrouwen. De politie kon de twee - een 42-jarige vrouw en een 17-jarig meisje, beiden uit Utrecht
- aanhouden. Uit onderzoek bleek dat een derde verdachte inmiddels was gevlucht. De identiteit van deze verdachte is bij de politie bekend. Het slachtoffer heeft zich, vanwege verschillende kneuzingen en hoofdletsel in een ziekenhuis laten behandelen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Winkeldiefstal
UTRECHT Op dinsdag 6 januari is een 34-jarige man uit Zeist aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

De man liep omstreeks 12.55 uur een winkel aan de Hammarskjoldhof binnen. Nadat hij rond had gelopen wilde de man de winkel weer verlaten, maar werd hij tegengehouden door een medewerker van de winkel, omdat hij nog onbetaalde goederen in zijn jaszakken had zitten. Hierop probeerde de verdachte weg te komen, waarbij hij de 26-jarige medewerker uit Utrecht probeerde te bijten. De 34-jarige man is overgebracht naar het bureau en voor verhoor ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.