Eemland zuid 09.00 uur

Utrecht 07-01-2004 - Persberichten district Eemland zuid

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 6 januari op meerdere plaatsen op fietsverlichting gecontroleerd.

Tijdens een rijdende controle in de avonduren werden verspreid over Amersfoort 16 fietsers bekeurd voor het niet voeren van voor- en/of achterverlichting.

Bij een controle op de Holkersweg en de Geintunnel van 19.00 uur tot 20.30 uur werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor dezelfde overtreding.

Onhandige dief

AMERSFOORT Op dinsdag 6 januari is een vermoedelijke inbreker met een bromfiets onderuit gegaan.

Rond 20.25 uur reed een man op een bromfiets over het fietspad van de Arnhemseweg. De man had een beeldscherm en een kussensloop bij zich. Vermoedelijk had hij het beeldscherm bij een inbraak in een woning gestolen en deze met de kussensloop meegenomen. De kussensloop kwam tussen het achterwiel, waardoor het wiel blokkeerde en de verdachte ten val kwam.

De verdachte is vervolgens gaan liften. Hij vertelde een passerende automobilist dat hij met zijn bromfiets ten val was gekomen en vroeg of hij hem een lift naar Woudenberg kon geven. Dit deed de automobilist en zette hem af op de Prinses Christinalaan.

De verdachte was een blanke man, ± 30 jaar, 1.70 1.75 meter, normaal postuur, donker haar; kalend in sprieten en ongeschoren. De man had vermoedelijk als gevolg van de val last van zijn been.

Door de politie werden de bromfiets en het beeldscherm veilig gesteld. Er wordt een onderzoek naar de verdachte, de herkomst van de bromfiets en het beeldscherm ingesteld.

Getuigen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietser gewond

HOOGLAND Op dinsdag 6 januari raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.35 uur reed een 37-jarige automobilist uit Hoogland over de Sportlaan, komende uit de richting van de Zevenhuizerstraat. Op de kruising met de Engweg sloeg hij linksaf, maar liet daarbij een hem tegemoetkomende 16-jarige bromfietser uit Hoogland niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht na behandeling met enige hechtingen het ziekenhuis verlaten.

Tegen portier

AMERSFOORT Op dinsdag 6 januari raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een autoportier.

Rond 13.40 uur parkeerde een 24-jarige vrouw uit Leusden haar auto aan de rechterzijde van de Columbusweg. Op het moment dat zij het portier van haar auto opende, passeerde een 63-jarige fietsster uit Hoevelaken de auto. Zij botste tegen het geopende portier en kwam ten val.

De fietsster werd met een kleine hoofdwond en een mogelijke hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.