Heuvelrug 10.40 uur

Utrecht 07-01-2004 - Persberichten district Heuvelrug

Onder invloed

ELST Op dinsdag 6 januari is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.55 uur controleerden politiemensen een 45-jarige automobilist uit Elst. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 475 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Fietsverlichting

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 6 januari een fietsverlichtingscontrole gehouden.

De controle vond in de avonduren op de Muurzwaluw plaats. Elf fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. Tevens kreeg een bromfietser een bekeuring omdat hij geen gebruik maakte van de rijbaan, maar over het fietspad reed.

Relationeel geweld

DOORN Op dinsdag is een man aangehouden na mishandeling van zijn ex-vriendin.

Rond 17.45 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw in haar woning in Doorn was mishandeld door haar ex-vriend. Ter plaatse bleek dat een 32-jarige man uit Almere in de woning van zijn ex-vriendin, een 27-jarige vrouw uit Doorn, was. Hij moest nog enkele van zijn spullen ophalen en de afspraak was dat hij dit in afwezigheid van de vrouw zou doen.

Toen de vrouw echter rond 17.00 uur thuis kwam, bleek de Almeerder nog in de woning aanwezig te zijn. Zij zag dat de man vlak daarna de woning verliet en zij liep vervolgens naar haar woning. Op het moment dat zij haar woning binnenging, verscheen de man plotseling en drong haar woning binnen. De man sloeg de vrouw in haar gezicht en schopte haar enkele malen. Vervolgens vluchtte de vrouw de woning uit.

De politie werd gewaarschuwd en zij troffen de man in de woning aan. Hij werd aangehouden voor mishandeling, maar verzette zich daarbij hevig onder andere door te bijten. Tevens probeerde hij herhaaldelijk iets achter de bank vandaan te pakken. Een politieman zag zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken, waarna de man zijn verzet staakte en hij kon worden geboeid. Achter de bank troffen politiemensen een groot slagersmes aan.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw deed aangifte van mishandeling. Zij liep letsel aan haar gezicht en been op.