Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht 07-01-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldieven aangehouden

HOUTEN Op dinsdagmiddag zijn in een winkel aan Spoorhaag een 19-jarige inwoner van Wageningen en een 25-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal.

Bij het zien van het door het winkelpersoneel gewaarschuwde politie, zag de 19-jarige verdachte kans om een paar schoenen die hij kennelijk wilde stelen, op de grond te gooien. Bij de Utrechter werden drie paar schoenen, drie riemen en een trui aangetroffen.

De twee verdachten werden overgebracht naar het bureau en voor verhoor ingesloten. In de loop van de middag konden de twee na onderzoek weer in vrijheid gesteld worden. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt.

Bekeurd voor drinken alcohol op straat

NIEUWEGEIN Op dinsdagmiddag is een 35-jarige inwoner van Utrecht bekeurd voor het drinken van alcohol op de Rapenburgerschans. De Utrechter was in het bezit van een ov-jaarkaart en een collegekaart. Deze stonden echter niet op zijn naam en de politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van deze goederen.

Radarverklikker inbeslaggenomen

NIEUWEGEIN De politie heeft een 37-jarige automobilist uit Zijderveld op dinsdagochtend bekeurd omdat hij een radarverklikker achter zijn voorruit had zitten.

De automobilist reageerde zeer heftig en wilde geen afstand doen van de radardetector. De man wilde zelf het apparaat met zijn auto plat rijden. De radardetector is inbeslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsers bekeurd

NIEUWEGEIN Bij een controle op de Doorslag dinsdagochtend zijn zeventien fietsers bekeurd wegens het niet voeren van een voor- of achterlicht.