Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 07-01-2004 - 15.00 uur

Vermiste man terecht
Heiloo, 6 januari 2004
Vandaag is de sinds 1 januari vermiste Pieter den Herder teruggevonden in Utrecht. De man bleek ongedeerd. Hij is weer terug in zijn woonplaats.

Voetganger gewond na aanrijding
Castricum, dinsdag 6 januari 2004
Dinsdagavond omstreeks 18.20 uur is een 75-jarige man uit Castricum gewond geraakt bij een aanrijding op de Soomerwegh. De man stond te wachten bij een voetgangersoversteekplaats toen een personenauto naderde. De bestuurster van deze auto, een 26-jarige vrouw uit Akersloot, remde in eerste instantie om da man de gelegenheid te geven over te steken. Omdat dat niet gebeurde verhoogde zij de snelheid weer. Op datzelfde moment stapte de man de oversteekplaats op en werd aangereden. Hij is met verwondingen aan been en bekken overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen.

Vrouw aangehouden na het plegen van mishandeling Zuid-Scharwoude, dinsdag 6 januari 2004
Dinsdagavond werd een 35-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude in haar woning aangehouden. Zij wordt er van verdacht een 53-jarige vrouw, eveneens uit Zuid-Scharwoude, te hebben mishandeld. Aanleiding was het feit dat kinderen van de verdachte goederen weg wilden nemen van een aanhangwagen van het slachtoffer. Zij en een familielid hadden de kinderen daarover aangesproken en waren met hen meegelopen naar het ouderlijk huis. Toen het slachtoffer daar vertelde wat er aan de hand was werd zij door de verdachte in het gezicht geslagen. Hierop is de vrouw aangehouden. Zij is in de loop van de avond, na verhoor weer in vrijheid gesteld.