Politie Groningen

Persberichten woensdag 7 januari 2004

Provincie Groningen 07-01-2004 -

Zevenhuizen: vrouw gewond door ongeval
Een 53-jarige inwoonster van Zevenhuizen is dinsdagmiddag gewond geraakt toen ze met haar fiets hard ten val kwam op de M. A. D. Bakkerstraat in haar woonplaats. De vrouw liet al fietsende haar hond uit. Toen deze kennelijk schrok van een tegenligger en plotseling naar links uitweek, viel de vrouw op straat. De hond werd nog juist geraakt door de auto van de tegenligger, een 49-jarige dorpsgenoot. De vrouw is met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis,. De hond werd behandeld door personeel van de dierenambulance.

Holwierde: gewonde bij botsing
Een 61-jarige inwoonster van Bierum is dinsdagmorgen gewond geraakt toen ze op de kruising Rijksweg N33 met de Fivelweg in Holwierde met haar auto in botsing kwam met een andere automobilist. Ze is met rug en voetletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De vrouw reed vanaf de Fivelweg de Rijksweg N33 op en verleende geen voorrang aan de andere automobilist, een 51-jarige inwoonster van Garrelsweer. Deze laatste kwam met de schrik vrij. De beide autos raakten totaal vernield en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De kentekenbewijzen zijn ingevorderd.

Snelheidscontroles
Op de Provincialeweg bij Delfzijl op een weggedeelte waar een maximumsnelheid van 80 km/u van kracht was zijn dinsdagmorgen 327 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 20 te hard. Op de Eemshavenweg bij Bedum zijn dinsdagavond 451 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 17 te hard. De hoogst genoteerde reed 129 km/u waar maximaal 100 km/u was toegestaan. In Adorp (50 km/u) werden dinsdagmiddag 1550 voertuigen gecontroleerd. In 101 gevallen reed men te hard. De hoogst genoteerde reed 81 km/u. Op de Rijksweg N33 bij Veendam passeerden 1209 voertuigen de radarcontrole. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 100 km/u. Zes automobilisten reden te hard. De hoogst genoteerde reed 138 km/u.

Groningen: politie zoekt eigenaar pony
De politie is op zoek naar de eigenaar van een pony die de brandweer maandagmiddag uit het Winschoterdiep heeft gehaald. De pony was ter hoogte van een weiland aan de Gdanskweg in het water geraakt en leverde gevaar op voor het scheepvaartverkeer. Omdat het dier doorweekt was werd het overgebracht naar een schutstal. De eigenaar van de pony is niet bekend. Deze wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het bureau aan de Sontweg, te bereiken onder 0900-8844.

Groningen: fietsster aangereden op Laan Corpus den Hoorn Een 29-jarige fietsster uit Groningen verleende dinsdagmiddag bij het oversteken van de Laan Corpus den Hoorn geen voorrang aan een 56-jarige automobiliste uit Eenrum. De fietsster werd geschept en belandde via de voorruit op de motorkap van de auto. Zij werd met rugletsel naar het ziekenhuis afgevoerd.

Groningen: snelheidscontrole
Op de N355 (Friesestraatweg) werd dinsdagmiddag een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 2886 passerende voertuigen reden er 21 sneller dan de limiet van 80 km per uur. Op de Rijksweg werd dinsdagmiddag en avond een controle gehouden waarbij in totaal van 1510 voertuigen de snelheid werd gemeten. De limiet van 50 km per uur werd door 137 voertuigen overschreden. Hoogst gemeten snelheid was 97 km per uur.

Groningen: man moet nog 48 dagen zitten
Bij een controle dinsdagnacht op de Lage der A trof de politie een 26-jarige man uit Groningen aan die nog een gevangenisstraf van 48 dagen tegoed had. De man is aangehouden en overgedragen aan justitie. Bij de controle aan de Lage der A werd de man aangesproken door politiemensen voor het zich onnodig ophouden in een portiek. De man ging er hardlopend vandoor maar kon na een korte achtervolging te voet in de kraag worden gegrepen.