Gemeente Ede

nummer 3 / Ede, 7 januari 2004

Gemeente Ede presenteert plannen voor nieuwe rotonde

Op de kruising van de W. Brandtlaan met de Frans Halslaan, de Rembrandtlaan en de Rubensstraat wil de gemeente Ede een rotonde realiseren. Afgelopen jaren werkten de gemeente Ede, de Provincie en Rijkswaterstaat aan de vervanging van het viaduct over de A12. Deze werkzaamheden aan en rond tuibrug "De Poortwachter" zijn nagenoeg gereed. Inmiddels is in 2003 de kruising W. Brandtlaan met de Laan der Verenigde Naties vervangen door een rotonde. Een busbaan is daarop aangesloten. Nu is het tijd voor de verbetering van de kruising aan de kant van de wijk Maandereng. Ook de aansluiting vanaf de Dr. W. Dreeslaan wordt aan de nieuwe situatie aangepast.

Op dinsdag 13 januari organiseert de gemeente Ede een inloopbijeenkomst in Buurtcentrum De Maanen, Stadspoort 2b, van 16.30
- 19.30 uur. Deze middag/avond is georganiseerd om omwonenden en andere belangstellenden te informeren over de aanpassing van de kruising. Belanghebbenden kunnen tijdens de bijeenkomst binnenlopen wanneer hen dat schikt. Juist als mensen gespreid over de avond komen, is de kans het grootst dat iedereen persoonlijk te woord gestaan wordt. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

In 2001 is er onderzoek gedaan om te komen tot een nieuwe inrichting van deze kruising. Verkeersveiligheid en een goede doorstroming waren daarbij belangrijke aandachtspunten. Uiteindelijk bleek een rotonde de beste oplossing voor deze kruising.

Tijdens de inloopbijeenkomst toont de gemeente het verkeersontwerp. In de afgelopen maanden ook is dit ontwerp ook besproken met vertegenwoordigers van het wijkplatform Maandereng. Eventuele op- of aanmerkingen die van belang zijn voor de verdere uitwerking, worden genoteerd. Daarna wordt het verkeersontwerp voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Stemmen zij in, dan begint de gemeente met een bestemmingsplanwijziging en de voorbereiding van de werkelijke realisatie. Tijdens de inloopbijeenkomst is meer bekend over de planning.