Gemeente Woudenberg


2004-003 Woudenberg stelt kaders voor jeugdwerk vast

WOUDENBERG, 7 januari 2004 - In november 2003 is de jeugdaccommodatie Chill Out aan de Europaweg geopend. Stichting Jeugdwerk Woudenberg en de jongerenwerker van Stichting Schakels werken nauw samen bij de uitvoering van het jeugdwerk in Woudenberg. In overleg met beide partijen heeft de gemeente Woudenberg onlangs een kader voor de uitvoering van het jeugdwerk vastgesteld.

Centrale doelstelling van het gemeentelijk jeugdbeleid is het bijdragen aan een maximale ontwikkeling van kinderen tot volwassenheid en het signaleren van beginnende problemen. De gemeente staat een sluitende aanpak voor om vroegtijdige uitval van kinderen te voorkomen.
In het vastgestelde kader is afgesproken dat de Stichting Jeugdwerk Woudenberg zogenoemde accommodatiegebonden en eenmalige activiteiten uitvoert in en rond Chill Out. Hierbij wordt samengewerkt met aanverwante organisaties in Woudenberg. Voor de uitvoering van haar activiteiten kan Stichting Jeugdwerk een eigen jongerenwerker aantrekken.
De jongerenwerker van Stichting Schakels, Melissa De Clippeleer, voert het zogenoemde straathoekwerk uit, waarbij contact wordt gelegd met (groepen) jongeren, buurtbewoners, winkeliers en andere organisaties. De jongerenwerker verzorgt ook de voorlichting over middelengebruik op scholen.
Laatst gewijzigd op 07/01/2004