Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn

Apeldoorn - parkeercontrole
Gisteravond heeft de parkeerpolitie 9 parkeerbonnen uitgeschreven aan het Churchillenplein. Verder zijn er nog 8 bonnen uitgeschreven voor het fout parkeren in de buurt van het Caterplein.

Apeldoorn - tasjesroof

Gistermiddag werd er rond twee uur een handtas uit een fietsmandje ontvreemd. Een 51 jarige vrouw uit Apeldoorn fietste over de Gen van der Heydenlaan richting het centrum. Toen zij werd ingehaald door een jongeman leeftijd tussen de 15 en 20 jaar werd haar handtas uit de fietsmand gepakt. De vrouw achtervolgde de nog onbekende jongeman, maar verloor hem uit het oog. In de handtas zat een nog onbekend geldbedrag, rijbewijs en paspoort. De politie zoekt getuigen, bel: 0900-8844.

Apeldoorn - brand in woning

Gistermiddag rond half vier kwam er een melding binnen van een brand in een woning aan de Othellostraat. De brand woedde op de zolderverdieping. De brandweer kwam ter plaatse, waarschuwde de buurtbewoners en bluste de brand. De zolder heeft aanzienlijke schade opgelopen.

Ook moest de brandweer een brand aan de Soerenseweg blussen. Hier brak gistermiddag rond kwart voor vijf een schoorsteenbrand uit.

Gisteravond rond kwart voor 10 stond aan de Fabianusstraat een woning in brand. De brand ontstond in een slaapkamer doordat er kortsluiting was ontstaan in een elektrische deken. De brandweer bluste de brand. De slaapkamer is volledig uitgebrand.

Verder moest de brandweer naar de Touwslagerhorst om een brandje te blussen. Hier was rond kwart voor elf een ecotoilet in brand gestoken.

Apeldoorn - hennepkwekerij opgerold

Gisteravond rond kwart voor 10 is er in een woning aan de Fabianusstraat een hennepkwekerij opgerold. De politie stuitte naar aanleiding van de eerder genoemde brand op de kwekerij. De politie heeft de 208 planten inbeslaggenomen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Apeldoorn - alcoholcontroles
Gisteren werd tussen 20.30 en 21.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Kanaalstraat. 36 personen hebben een blaastest ondergaan, waarbij een geen overtredingen geconstateerd werden.

Apeldoorn - snelheidscontroles
Aan de Jachtlaan werd gisteren tussen 11.40 en 13.40 uur radarcontroles gehouden. 32 van de 1255 voertuigen die de radarauto passeerden reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Hierbij was de hoogst gemeten snelheid 114 km/u.

Gisteren tussen 13.55 en 15.25 uur werden er aan de Prins Willem-Alexanderlaan snelheidscontroles gehouden. Van de 836 voertuigen die de radarauto passeerden, reden 32 bestuurders te hard. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuis gestuurd. 78 km/u was de hoogst gemeten snelheid.

Uddel - snelheidscontrole

Aan de Elspeterweg werd gisteren van 7.50 tot 9.10 uur een radarcontrole gehouden. Er passeerden 550 voertuigen. 32 bestuurders hielden zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Apeldoorn - verkeerscontroles

Gisteren werd er aan de Stille Tuin een controle gehouden. Er zijn 8 bekeuringen uitgeschreven voor het handelen in strijd met de gesloten verklaring.

Ook werd er aan de Professor Rontgenstraat een controle gehouden in verband met de gesloten verklaring. Hierbij zijn 8 bekeuringen uitgeschreven.

Aan de Zutphensestraat werd gisteren een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 16 bekeuringen uitgeschreven waaronder 7 voor het niet tonen van een kentekenbewijs, 3 bekeuringen voor het niet tonen van het rijbewijs, 2 boetes voor een verlopen APK. Ook zijn er 20 blaastesten afgenomen, waarbij er geen overtredingen werden geconstateerd.

Einde berichten


---- --