Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg(7/1)

Tilburg,, woensdag 7januari 2o04

Politie Oisterwijk lost 16 diefstallen op

OISTERWIJK: Met de aanhouding van een 15-jarige jongen uit Esbeek heeft de politie 16 diefstallen gepleegd in Esbeek, Hilvarenbeek en Tilburg opgelost. Het gaat onder meer om het enkele keren stelen van geld uit kleedkamers van een school en een sportvereniging, de diefstal van: een portemonnee, twee brandblussers, vier fietsen en een bromfiets. Ook zijn door de verdachte vier inbraken of diefstalpogingen van en in auto`s gepleegd.

De politie kwam de verdachte op het spoor na de diefstal van een portemonnee uit een kleedkamer van een medeleerling bij een middelbare school in Tilburg. Hij werd op 8 december 2003 aangehouden. Hij zit nog steeds in bewaring en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Gisteren, dinsdag 6 januari 2004, heeft de politie in verband met deze zaak nog twee 15-jarige jongens uit respectievelijk Tilburg en Hilvarenbeek aangehouden. Zij waren samen met de hoofdverdachte betrokken bij één van de autodiefstalpogingen. In hun geval ging het de poging tot diefstal van een auto in Hilvarenbeek op 19 september 2003. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.20 uur een 31-jarige Tilburger op de ringbaan Zuid betrapt op het rijden onder invloed in zijn auto. Hij blies 590 ugl ( circa 1,3 promille). Een 33-jarige Tilburger werd omstreeks 05.10 uur vannacht betrapt op hetzelfde delict op de Spoorlaan. Hij had naar eigen zeggen 10 biertjes gedronken. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op

Veldhovenaar bekent 10 gevallen van schennispleging in Tilburg West

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft met de aanhouding van een 48-jarige inwoner van Veldhoven, 10 gevallen van schennispleging in de wijken Blaak en Zorgvlied opgelost. De politie kwam de verdachte op het spoor nadat hij één van zijn slachtoffers telefonisch ging lastig vallen.

De man die bij de politie en justitie bekend is ter zake dit soort misdrijven kwam vanaf maart / april 2003 met enige regelmaat naar Tilburg met zijn auto. Hij verklaart zelf omdat hij voor de politie in Eindhoven en omgeving een bekende is. Zijn werkwijze is om voor een raam van een woning te gaan staan, zijn broek te laten zakken en dan zichzelf zichtbaar voor de bewoners te bevredigen. De verdachte werd op 30 december jl. aangehouden en op 31 december uit zijn in verzekering stelling ontslagen. De politie van het team Tilburg West zal het dossier completeren en overdragen aan de Officier van Justitie in Breda.

Politie onderzoekt overval winkelier

TILBURG: De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een gewapende overval op een winkel aan de Besterdring, gistermiddag rond 17.30 uur.

Twee mannen kwamen de zaak binnen en liepen naar de balie waar de eigenaar van de zaak achter stond. Een van de mannen pakte een zwartkleurig vuurwapen waarmee hij de winkelier bedreigde en geld eiste. Hierop heeft de aangever geld uit de kassa aan de overvallers afgegeven. De rovers zijn de Gaststraat ingevlucht in de richting van het NS-plein. De winkelier heeft de mannen nog een stukje achtervolgd maar is daarna naar zijn winkel terug gelopen en heeft de politie geïnformeerd. Het zou gaan om zoals de eigenaar beschrijft twee mannen met een `Arabisch uiterlijk` die circa 25 a 30 jaar oud zijn. De politie heeft met vier auto`s de omgeving afgezocht. Ook is een diensthond ingezet bij het speurwerk. Het politieteam Wilhelminapark heeft een uitgebreide aangifte met signalementen van de daders opgenomen. De buit bedraagt enkele honderden euro`s. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Politie onderzoekt ramkraak

TILBURG: Vanmorgen vroeg is met een vermoedelijk gestolen Opel Kadett een ramkraak gepleegd. De daders hebben waarschijnlijk achteruit rijdend de glazen pui / voorgevel van een winkel aan de Broehovenseweg geramd. Men is uitgestapt een heeft kleding vanaf drie rekken gepakt en meegenomen. Men is weggereden de radiostraat in. De politie heeft van de bedrijfsleiding een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie treft 250 getopte wietplanten in bestelbus aan

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond 6 januari jl. omstreeks 22.10 uur op de Diepveenstraat een bestelbus met daarin 250 getopte hennepplanten aangetroffen. Een agent die in een onopvallende auto achter de auto had aangereden over de Ringbaan Noord, had vanwege de specifieke wietgeur de bestuurder aangesproken. Deze gaf daarop vol gas en let de auto onbeheerd achter op het fietspad aan de Diepveenstraat. Twee personen renden hard weg. Zij konden op dat moment niet achterhaald worden. De auto is in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de wietplanten die inmiddels vernietigd zijn.

Politie pakt student op in verband met baldadigheid

TILBURG: Een 20-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 02.45 uur op de Spoorlaan betrapt op het in brand steken van een kerstboom. Zijn maat wist te ontkomen. Deze dader werd na een korte achtervolging aangehouden. Hij had de kerstboom uit het studentenhuis gehaald en wilde samen met een ander lid van de vereniging de kerstboom in brand steken, door deze te omwikkelen met wc-papier. Hij krijgt een proces-verbaal ter zake baldadigheid.

Valse naam opgeven leidt tot aanhouding

TILBURG: Een 24-jarige Tilburgse is vanmorgen omstreeks 08.30 uur door de politie aangehouden omdat zij een valse naam opgaf. De vrouw werd met haar auto gecontroleerd op de Noordhoekring omdat een jongetje tussen de voorstoelen stond. Bij de tenaamstelling gaf de bestuurster een valse naam op, zij bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zij werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Klussende winkeldief aangehouden

TILBURG: Vanmorgen is een 54-jarige man uit Berkel Enschot bij een winkel op de Hestiastraat betrapt op het stelen van twee boren en een boorstopper. Hij had deze in zijn binnenzak gestopt en bij de kassa alleen een tl-lamp ter betaling aangeboden.

Bron: Willem van Hooijdonk