Politie Amsterdam-Amstelland

Politieman schiet nadat auto op hem inrijdt
7-1-2004. Dinsdagochtend rond drie uur loste een politieman een schot toen een personenauto op hem inreed. Het incident vond plaats op de Sportlaan in Diemen. Na een lange achtervolging kon de bestuurder worden aangehouden.

De politieman zag kort daarvoor drie mannen zich verdacht ophouden bij een bestelbus op een verlaten parkeerterrein. De drie renden weg, twee sprongen zelfs het water in. Plotseling kwam een personenauto met hoge snelheid op de politieman af. Hij trok zijn dienstwapen en loste een schot. Ook dook hij opzij om de auto te ontwijken. Collega's zetten de achtervolging in en er ontstond een lange achtervolging. Uiteindelijk kon de verdachte worden aangehouden. In de achtergelaten bestelbus stonden drie motoren waarvan de herkomst nog onbekend is. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
7-1-2004. Vanavond wordt de eerste Ter Plaatse van 2004 uitgezonden. We hopen dat de kijkers van het opsporingsprogramma dit jaar weer veel nuttige tips zullen geven. Vanavond staan verschillende zaken op de rol. Het gaat onder andere om een vermissing, een zware mishandeling en een overval op een benzinestation.
Automobilist rijdt tegen paal
7-1-2004. Dinsdagavond rond kwart over zeven raakte een 43-jarige automobilist gewond bij een eenzijdige aanrijding op de Noordzeeweg. Hij haalde net met hoge snelheid een andere auto in toen hij bij het wisselen van rijstrook een stoeprand raakte. De auto vloog hierdoor heen en weer en eindigde uiteindelijke tegen een paal. De auto was total loss. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen.