Wageningen Universiteit

Persbericht

6 januari 2004, nr. 002

Dr. ir. Gosse Schraa wint Leermeesterprijs 2004 van Wageningen Universiteit

Op 6 januari 2004) heeft dr. ir. Gosse Schraa uit handen van de voorzitter van het Wageningen Universiteits Fonds de Leermeesterprijs 2004 ontvangen. Deze Leermeesterprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die excelleert in het geven van onderwijs aan Wageningen Universiteit.

Na een voorronde, waarin de studenten van de universiteit via digitale verkiezingen vijf docenten konden nomineren, heeft de jury (bestaande uit zeven studenten) unaniem besloten dr. Schraa voor te dragen. Het bestuur van de Stichting Wageningen Universiteits Fonds heeft van harte besloten deze voordracht over te nemen.

Uit het jury-rapport:
Dr. ir. G. Schraa (afgestudeerd in 1978 aan de toenmalige Landbouwhogeschool in de studierichting Milieuhygiëne) is sinds 1984 betrokken bij het onderwijs in de microbiologie van Wageningen Universiteit. Hij heeft een enthousiaste manier van vertellen, weet studenten goed te motiveren en daagt hen uit zelfstandig na te denken over de studiestof. Hij benut het hele arsenaal van didactische middelen. Zijn colleges zijn interactief; hij heeft duidelijk plezier in het lesgeven en draagt dit ook over op zijn studenten. Zijn gevoel voor humor is alom bekend en gewaardeerd. Hij kan zich goed inleven in de student en staat ook buiten de colleges en practica open voor zijn studenten. Zijn examens worden geroemd om hun originaliteit.

Prijsuitreiking
De prijs bestaat uit het zogeheten juridicium, een oorkonde en een replica van het beeld De Leermeester van Jan Praet. Deze replica is door de kunstenaar speciaal ten behoeve van de prijs vervaardigd. Het origineel bevindt zich voor het gebouw De Leeuwenborch van Wageningen Universiteit.