Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 7 januari 2004

Politie controleert snelheid

HALSTEREN: De politie heeft woensdag tussen 11:15 en 12:30 uur op de Tholenseweg een snelheidscontrole gehouden. Het gaat om het gedeelte binnen de bebouwde kom waar een maximum snelheid van 50 km/u is toegestaan. 235 bestuurders passeerden de controle waarvan 70 te hard reden. De hoogste snelheid was 101 km/u. 29% van de bestuurders reed dus te hard.

Politie ontruimt tweetal professionele hennepkwekerijen

OUDENBOSCH/BOSSCHENHOOFD: De politie heeft op woensdag 7 januari in Halderberge een tweetal professionele hennepkwekerijen geruimd. In de ochtenduren werd naar aanleiding van een tip een woonhuis met paardenstal aan de Blauwe Hoefweg in Oudenbosch met een bezoekje vereerd. Hier trof de politie een kwekerij met zon 800 planten. In de woning bevonden zich op dat moment een 30-jarige vrouw en een 33-jarige man, die het pand huren. Deze zijn door de politie aangehouden, evenals een 23-jarige vrouw uit Hoeven, die op bezoek was. De beide vrouwen zijn inmiddels door de politie weer op vrije voeten gesteld; de man is in overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Een van de politiemensen bracht de mannelijke verdachte in verband met een loods aan de Roosendaalsebaan in Bosschenhoofd. Ook deze loods werd door de politie bezocht. Hier werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen, die naar schatting bestaat uit zon 3000 tot 4000 planten. Beide kwekerijen werden door de politie ontmanteld. Daarnaast heeft Essent geconstateerd dat op beide locaties de stroom illegaal, direct vanaf de hoofdlijn, werd afgetapt. De politie vermoedt dat de kwekerijen hooguit enkele maanden geleden in bedrijf zijn genomen.

Diefstal bedrijfsauto

RUCPHEN: Dinsdag is bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een bedrijfsauto en lasaggregaat vanaf een bedrijfsterrein aan de Sprundelseweg. Het gaat om een witte bestelbus van Volkswagen met kenteken VH-LH-20. De daders knipten het hangslot van een hekwerk stuk om zo de bus van het bedrijfsterrein te halen. Met de bedrijfsbus is waarschijnlijk een lasagregaat vervoerd wat in een opengebroken container op het terrein stond. Op het zelfde terrein is ook nog een loods opengebroken waaruit echter niets is ontvreemd.

Politie houdt man aan die niet mag rijden

SINT-WILLEBRORD: Dinsdag is een 31 jarige man uit Roosendaal aangehouden voor het rijden in een personenauto terwijl hem bij rechterlijke uitspraak de rijbevoegdheid was ontzegd. De auto waarin hij reed op de Dorpsstraat is in beslaggenomen. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Politie schrijft 49 bonnen uit voor te hard rijden

PUTTE: Dinsdagmiddag is tussen 13.15 en 15.15 uur een snelheidscontrole gehouden in de 50 km zone van de Antwerpsestraat. Van de 653 passanten bleken er 49 in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur.

Politie rolt 4 hennepkwekerijen op

ROOSENDAAL: De politie heeft in samenwerking met Essent en Saver in het kader van het project Courage vier hennepkwekerijen geruimd. Deze hennepkwekerijen zijn geruimd naar aanleiding van diverse overlastmeldingen gevolgd door onderzoek van de politie. Op de adressen Jacob Marisstraat, Eleolietdijk, Agathadonk en Vogelzang zijn in totaal 1657 Hennepplanten in beslag genomen. Op twee adressen is fraude met de elektriciteitsmeter en diefstal van stroom geconstateerd. Essent heeft op deze adressen de stroom direct afgesloten. In totaal werden 5 mensen aangehouden waarvan er drie direct een boete van 3700.-- opgelegd kregen en twee personen kregen een dagvaarding. In totaal is 6600 kg aan in beslaggenomen goederen in opdracht van Justitie vernietigd.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Dinsdag heeft een 74-jarige vrouw uit Roosendaal aangifte gedaan bij de politie van zakkenrollerij van haar portemonnee op de Bloemenmarkt. Zij had deze in haar jaszak zitten die met een rits afgesloten was. Zij is aangesproken door een buitenlandse man, die ze niet verstond. Er kwam later nog een buitenlandse man bij staan die even later wegliep. De vrouw merkte later dat haar portemonnee uit haar jaszak weggenomen was. In de portemonnee zat tachtig euro.

Politie onderzoekt tasjesroof

ROOSENDAAL: Dinsdag heeft een 65-jarige vrouw uit Roosendaal aangifte van tasjesroof. Dit heeft zondagavond rond 22.30 uur plaatsgevonden op de Raadhuisstraat. De vrouw liep naar huis. Ineens voelde zij dat zij op haar hoofd werd geslagen. Zij is op de grond gevallen en was versuft. Hierna zag zij dat er een man met haar schoudertas richting de Nieuwe Markt wegrennen. In haar tas zat haar portemonnee, fotos en pasjes. De politie zoekt naar mensen die iets gezien of gehoord hebben. Getuigen kunnen zich melden bij 0900 8844.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Dinsdag is aangifte gedaan van diefstal uit een auto die geparkeerd stond aan de Hofstraat. Een ruitje van het achterportier is vernield. Hierdoor kon men in de auto komen. Vanuit de auto is een aantal cds en een digitale camera en twee zonnebrillen meegenomen.

Bron: Karen de Groot