Gemeente Apeldoorn

Buurt Osseveld-West ondertekent convenant Herinrichting openbaar speelveld

Donderdag 8 januari 2004 wordt het convenant Herinrichting openbaar speeldveld achter openbare basisschool de Bundel (Osseveld-West) ondertekend. Ondertekenaars zijn de gemeente Apeldoorn, bewoners en jongeren uit de wijk Osseveld-West, politie, Stichting Wisselwerk, wijkraad Osseveld-Woudhuis en openbare basisschool De Bundel.

Bewoners in Osseveld-West hebben een initiatief ontwikkeld om de buurt veiliger te maken. Op een centraal gelegen speelveld tussen de Veenhuizerweg en de Anna Bijnsring bestonden sinds enige tijd wrijvingen tussen hangjongeren en omwonenden van het speelveld. Een werkgroep heeft in overleg gewerkt aan een voor iedereen aanvaardbare oplossing. In de werkgroep waren alle betrokken partijen vertegenwoordigd. Deze betrokkenheid zorgt voor grotere sociale controle en cohesie in de buurt en voorkomt vormen van criminaliteit en vandalisme.

Intussen zijn al enkele concrete zaken waaronder twee speeltoestellen gerealiseerd. De gemaakte afspraken worden nu vastgelegd in een convenant.

De kosten van het totale project bedroegen circa 30.000, waarvan ruim 17.000 gesubsidieerd wordt vanuit het gemeentelijk Integraal Veiligheidsbudget 2003. Aanvullende toegezegde bedragen worden geleverd door de wijkraad Osseveld-Woudhuis ( 680) en vanuit het gemeentelijk budget Sportstimulering ( 12.000).

In de eerste helft van 2004 gaan alle betrokkenen met behulp van een buurtscan en enquêtes het project evalueren.

Voor het laatst bijgewerkt op: 7-jan-2004 04:23