Gemeente Langedijk


Aandacht voor veiligheid in 2004
07 januari 2004

"In 2004 staat in Langedijk Veiligheid centraal. Dit houdt in dat strikt wordt gehandhaafd door de politie als het gaat om varen, rijden, anti-alcohol op de openbare weg et cetera", vertelde burgemeester Ter Heegde. Normen en waarden spelen daarbij een rol. De raadsvoorzitter meldde echter ook dat de politie niet overal kan zijn en dat extra controles veel tijd kosten. "De politie kan het niet alleen. De burgers hebben ook een eigen verantwoordelijkheid. Anders wordt het dweilen met de kraan open. Je kunt geen politieagent naast elke burger zetten. Men moet zelf dimmen." In verband met het centrale thema van 2004 wordt in de loop van dit jaar een veiligheidsnota geleverd.

GEWELDIG
De politiek beseft te weinig hoe geweldig het ambtelijk apparaat is", zei burgemeester Ter Heegde ook in zijn nieuwjaarsspeech tot de raad. "We hebben een perfect team en dat is mede te danken aan de secretaris. Er zijn vele projecten gaande en een grote hoeveelheid werk wordt verzet door een team dat alles voor elkaar overheeft." Het waren niet de enige complimenten van de burgemeester voor de Langedijker ambtenaren.

GEOLIEDE TREIN
"Onze gemeente is een geoliede trein. Klantvriendelijk, communicatief, productgericht, weinig grote problemen ondanks de zware taakstellingen. Wat we doen, doen we goed, in een gepast tempo." Zo formuleerde Ter Heegde tijdens het nieuwjaarsontbijt de gang van zaken in het gemeentehuis. "De communicatie met de bevolking is gewoon goed. Mensen die dit bestrijden zijn onheilsprofeten." Kortom: het dagelijks bestuur blijkt tevreden met de gemeentelijke medewerkers. Tenslotte maakte Ter Heegde een sprong naar 2005. Dan viert Langedijk het 925 jarig bestaan en staat de identiteit van Langedijk centraal.