Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (7/1)

Oosterhout, woensdag 7 januari 2004

Drie nieuwe arrestaties na brandstichting oud-en-nieuw GENDEREN: De politie pakte op dinsdag 6 januari een 23-jarige man uit Genderen. op verdenking van betrokkenheid van brandstichting in de Kerkstraat tijdens de jaarwisseling. De man was eigenaar van een sloopauto die in brand werd gestoken. Op woensdagochtend 7 januari volgde de aanhouding van een 20-jarige man uit Genderen en een 20-jarige man uit Eethen. Diezelfde middag is ook nog een 23-jarige man uit Genderen opgepakt. Het viertal wordt verdacht van brandstichting of de directe betrokkenheid daarbij. Alle vier de mannen zijn in verzekering gesteld.

Twaalf bekeuringen bij een technische verkeerscontrole HANK: Op dinsdagmiddag 6 januari hield de politie een technische verkeerscontrole op de Keizer Napoleonweg in Hank. Daarbij werden ook taxis en vrachtautos gecontroleerd. In totaal schreven de twaalf bekeuringen uitgeschreven. O.a. voor het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs; het niet dragen van een autogordel; het onjuist bevestigen van een aanhangwagen; het niet kunnen tonen van een taxivergunning en voor verlichting. Daarnaast werden er enkele bekeuringen uitgeschreven op de A-27 voor het negeren van een inhaalverbod.

Paarden losgebroken
RIJEN:op dinsdagavond 6 januari rond 20.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er op het Raadhuisplein te Rijen twee paarden los liepen. Hierop is de politie met twee eenheden ter plaatse gegaan. Op straat gaven diverse mensen aan dat ze de paarden hadden zien lopen. Uiteindelijk zijn de paarden gevonden in een weiland aan de Dongenseweg. De paarden waren dermate schrikachtig dat ze op en neer bleven rennen over het veld. Uiteindelijk galoppeerden ze weer over Dongenseweg richting Rijen. Ze bleven daarbij midden op de rijbaan lopen en wonder boven wonder gebeurden er geen ongelukken. Om te voorkomen dat ze weer de bebouwde kom van Rijen in zouden rennen, was een politieagent de paarden gepasseerd en had verderop de weg geblokkeerd. Het gelukte de paarden een halt toe te roepen waarna ze een tuin in sprongen. Uiteindelijk lukte het de eigenaar en de agenten om de paarden te vangen.

Parkeercontrole
RIJEN: Op dinsdag 6 januari 2003 rond 15.00 uur is er door de politie preventief opgetreden tegen de parkeerproblemen rondom de scholen aan de Tuinstraat en Kloosterstraat te Gilze. Ongeveer 20 automobilisten hebben een waarschuwing gekregen omdat zij hun auto`s op de groenstrook hadden geparkeerd.

Politie houdt snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: De radarauto stond op dinsdag 6 januari op twee plaatsen in de gemeente Drimmelen om de snelheden van passerende voertuigen te meten. Twee-en-veertig passanten krijgen binnenkort een bekeuring thuis gestuurd vanwege snelheidsovertredingen. Het overzicht ziet er als volgt uit:
TERHEIJDEN:
Locatie : Zeggelaan in Terheijden (50 km)
Tijdstip controle : van 11.30 uur tot 13.30 uur
Aantal passanten : 445
Overtredingen : 10
Hoogste snelheid : 70 km/u
MADE:
Locatie : Zuideindsestraat in Made (50 km)
Tijdstip controle : van 13.55 uur tot 16.25 uur
Aantal passanten : 1.240
Overtredingen : 32
Hoogste snelheid : 72 km/u
Bijzonderheid : 2 bromfietsen met respectievelijk 67 en 68 km/u.

Twee inbraken in slagerijen
OOSTERHOUT: De politie onderzoekt een tweetal inbraken in slagerijen. In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 januari 2004 is er ingebroken bij twee slagers aan het Arendshof te Oosterhout. Bij beide slagerijen werd de vriescel geopend te zijn en er werd bij beide slagerijen geld en computerspullen weggenomen.

Automobilisten raken gewond bij verkeersongeval
OOSTERHOUT: Op 06 januari 2004 omstreeks 23.40 uur vond er op de rijksweg A-59 op de zuidelijke rijbaan een aanrijding plaats. Daarbij klapte een personenauto achterop een bestelbus De bestelbus werd bestuurd door een 27-jarige inwoner uit Breda en de personenauto werd bestuurd door een 39-jarige inwoner uit Liempde. De bestuurder van de personenauto verklaarde even niet opgelet te hebben en daardoor achter tegen de bestelauto te zijn gereden. Hierdoor kwamen beide autos midden op de snelweg stil te staan. De beide bestuurders zijn na het ongeval uitgestapt en brachten zichzelf in veiligheid door naar de vluchtstrook te gaan. Een 46-jarige automobilist uit Tilburg en een 44-jarige automobilist uit Loon op Zand botsten vervolgens tegen de wrakken aan die nog op de rijbaan stonden. De gehele rijbaan werd daardoor geblokkeerd. Om die reden sloot de politie de hele weg tijdelijk af om de ravage op te ruimen. Het verkeer werd daarvoor via de afritten Made en Terheijden omgeleid. De bestuurders van de laatste personenauto en de bestuurder die achterop de bestelbus was gereden werden naar het ziekenhuis vervoerd met lichte nekklachten.

Negentien bekeuringen bij bromfietscontrole
OOSTERHOUT: Op 6 januari 2004 is er een bromfietscontrole gehouden op de Bouwlingstraat.
De actie vond plaats tussen 07.00 uur en 09.30 uur. De agenten controleerden vijftien bromfietsers en maakten negentien bekeuringen op voor diverse overtredingen.

Bron: Jeroen Steenmeijer