Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


Datum: 8 januari 2004


RETAIL DEVELOPMENT COMPANY KOOPT DE BOEKELIERKETEN PER


1 JANUARI 2004


De directies van Postkantoren BV en Retail Development Company BV (RDC) hebben een akkoord bereikt inzake de verkoop aan RDC van de Boekelierketen (circa 80 boekwinkels) per 1 januari 2004. De Boekelierketen was eigendom van Postkantoren BV en werd operationeel aangestuurd door de directie van Bruna BV.


Voor RDC betekent de verwerving van de Boekelierketen een verdere versterking van haar winkelorganisatie. Door de overname wordt één van haar doelstellingen gerealiseerd: het verkrijgen van een keten in de boeken- en tijdschriften branche met een landelijke dekking.

RDC zal zich het komende jaar richten op verdere expansie van haar groep om zo te komen tot een formulelandschap van winkels die zich richten op de verkoop van multimediale artikelen in de breedste zin des woords.

RDC zal zich voornamelijk richten op exploitatie van haar winkelformules via franchise


Met de verkoop van de Boekelierwinkels wordt de focus van Bruna BV versterkt gericht op de verdere ontwikkeling en uitbouw van de Brunaformule.


Profiel Retail Development Company BV (RDC)

RDC exploiteert drie winkelformules in Nederland: The Read Shop, Plantage boekhandels en Tell Me.

The Read Shop exploiteert op franchise basis 85 winkels verspreid over het gehele land, na toevoeging van De Boekelier bestaat de keten uit ruim 165 winkels met een landelijke dekking. In The Read Shop -Boekelier winkels zijn ca. 80 Postkantoren gevestigd

Plantage boekhandels is een keten van middelgrote tot grote assortimentsboekhandels met 18 vestigingen in eigen beheer en 7 op basis van franchise. De Plantage Boekhandels zijn voornamelijk gevestigd in de provinciesteden. Tell Me heeft nu 55 winkels waarvan 47 op franchisebasis. Tell Me is een winkelketen welke zich voornamelijk richt op de verkoop van communicatieve producten zoals mobiele telefoons, nieuwe media en "connectivity" diensten.


Noot voor de redactie (