Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum Woensdag 7 januari 2004                                        
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Beroving
Een 17-jarige jongen werd dinsdagavond in de 16e straat Lankforst beroofd door twee mannen. Hij reed daar op zijn brommer toen hij door twee mannen staande werd gehouden, die hem van zijn geld beroofden. Daarna verdwenen de mannen.


Insluiper betrapt

Een 43-jarige bewoner van een woning aan de Opaalstraat lag dinsdagavond in zijn slaapkamer toen er plotseling een onbekende man binnen stond. Deze bleek later via de niet afgesloten achterdeur binnengekomen te zijn. De man miste later geld, pasjes, een GSM en een jas


Aanhoudingen

Twee Nijmegenaren, beiden 22 jaar oud, werden vannacht op de Daalseweg beroofd. Een van hen liep daarbij een elleboogstoot in het gezicht op. De twee alarmeerden direct na het voorval de politie. Deze hield even later de twee vermoedelijke daders aan, een 35-jarige Nijmegenaar en een 32-jnarige man uit Kekerdom. Zij zijn ingesloten.
Een 20-jarige Nijmegenaar werd dinsdagmiddag in de Bisschop Hamerstraat aangehouden. Hij had even daarvoor, klaarblijkelijk zonder aanleiding, op de Sint Annastraat een 77-jarige Nijmegenaar zodanig geslagen, zodat deze ten val kwam. Ook op het Keizer Karelplein zou de man iemand zonder aanleiding geslagen hebben. De man werd aangehouden. Hij verzette zich en gaf op het bureau nog een agent een kopstoot. Hiervan is aangifte gedaan.

Bedrijfsinbraak
Aan de Scheepvaartweg werd vannacht ingebroken. Men forceerde een raam. Er verdwenen twee beeldschermen.


Blik op veilig - Snelheidscontroles

Op de Weurtseweg is tussen 13.00 uur tot 14.15 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 562 passerende voertuigen reden 18 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/h waar 50 km/h geldt als maximumsnelheid.


District Tweestromenland


Blik op veilig - Snelheidscontroles

Op de Wylerbaan in Groesbeek is vanmorgen van 7.40 uur tot 10.40 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 721 passerende voertuigen reden 8 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/h waar 80 km/h geldt als maximumsnelheid.

Op de Botsestraat in Leuth is vanmorgen tussen 7.45 uur en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden waarbij 1340 automobilisten zijn gecontroleerd. Hiervan reden 51 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid was 113 km/h waar 80 km/h is toegestaan.

Op de Rijksweg in Malden reden tussen 11.50 uur en 14.20 uur 101 van de 2931 gecontroleerde voertuigen te hard. Hoogst gemeten snelheid was 71 km/h. Hier geldt 50 km/h als maximumsnelheid.


District De Waarden


Tiel - ongeval

Een 42-jarige vrouw uit Tiel reed dinsdagmiddag over de Rivierenlandlaan en wilde linksaf slaan. Hierbij zag zij een haar tegemoetkomende 43-jarige automobiliste uit Kerkdriel over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De auto van de Kerkdrielse reed door de aanrijding tegen een in de Paulus Potterstraat voor het verkeerslicht staande auto van een 54-jarige Tielenaar aan. De Tielse vrouw werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Tiel - aanhouding

Een 24-jarige Tielse werd dinsdagavond in de Nieuweweg aangehouden. Zij vernielde daar bloembakken en de rolluiken van een bedrijf. De vrouw werd ingesloten.


IJzendoorn - bedrijfsinbraak

Aan de J.R. Zeemanstraat werd vannacht ingebroken. Men forceerde een deur, waarna een geldbedrag verdween.


Zaltbommel - weer aanhouding voor openlijke geweldpleging

Gistermiddag heeft de politie een tweede verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident zaterdagavond in Zaltbommel waarbij een agent werd mishandeld. Deze 17-jarige jongen uit Zaltbommel wordt ervan verdacht het met een grote menigte onmogelijk maken van een aanhouding door de politie middels openlijke geweldpleging cq mishandeling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar de personen die afgelopen zaterdagavond de aanhouding van een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats hebben belemmerd. Meerdere aanhoudingen hierin worden niet uitgesloten.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --