Ministerie van Defensie


---


---

foto: De gaande en de komende man: links generaal-majoor Neisingh, rechts zijn opvolger Beuving (Hennie Keeris)

Nieuwe Bevelhebber Marechaussee in functie

7-1-2004 17:31:00

Generaal-majoor Minze Atte Beuving is sinds 7 januari de nieuwe Bevelhebber der Koninklijke Marechaussee en eveneens Gouverneur der Residentie. Hij nam de standaard vanmorgen over van generaal-majoor Cornelius Nicolaas Jacobus Neisingh die de krijgsmacht verlaat met functioneel leeftijdsontslag.

De commandowisseling vond plaats op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn. De ceremonie trok veel belangstelling van militaire en burgerautoriteiten. Onder hen bevonden zich onder anderen minister Rita Verdonk van Vreemdelingenbeleid en Integratie, de Chef Defensiestaf, de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, de bevelhebbers van de andere drie krijgsmachtdelen en de plaatsvervangend secretaris-generaal.

Beuving ontzenuwde het gerucht dat achter zijn benoeming de 'geheime' opdracht zou zitten om de Koninklijke Marechaussee onder te brengen bij de politie. "Ik hecht eraan te zeggen dat ik die 'geheime' opdracht niet heb gekregen", benadrukte de voormalig hoofdcommissaris van politie met klem. Verder noemde Beuving voor hem essentiële zaken. "Dat zijn in die transparante bedrijfscultuur de waarden 'integriteit', 'professionaliteit' en 'afspraak is afspraak", anders gezegd 'zeg wat je doet en doe wat je zegt'. Ik ben er klaar voor. Laten wij indachtig de wapenspreuk 'zonder vrees en zonder blaam' samen de schouders eronder zetten."

In een terugblik op zijn bijna vijf jarige bevelhebberschap constateerde generaal-majoor Neisingh "dat er veel is bereikt, veel veranderd, meestal ten goede. Niet alles dat ik me voorgenomen had, is gelukt. Maar het eindresultaat maakt me trots."