Politie Zuid-Holland-Zuid

07/01 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

07-01-2004 - Persberichten District II

ALCOHOL
GORINCHEM- Een 41-jarige vrouw uit Vuren is aangehouden. De vrouw reed in de nacht van dinsdag op woensdag 7 januari over de Spijksedijk. Ze bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De vrouw kreeg een rijverbod van 2 uur.

CARAVAN IN BRAND
OTTOLAND- Op een camping aan de Bloklandsekade is een caravan in brand gevlogen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag 7 januari. Vanaf de N214 waren de vlammen te zien. De brandweer bluste de brand. Er was niemand in de caravan aanwezig. Niemand raakte gewond. Een aangrenzend schuurtje liep brandschade op en aangrenzende caravans rookschade. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

DRONKEN MAN RAAKT BOOM
GROOT-AMMERS- Een 21-jarige man uit Langerak is aangehouden. De man reed in de nacht van dinsdag op woensdag 7 januari over de N216. Bij het naderen van de rotonde van de Melkweg remde hij. Volgens de man blokkeerden de remmen. Hij kwam via het fietspad tegen een boom tot stilstand. De voorkant van zijn voertuig raakte beschadigd. De man raakte niet gewond. De politie nam een blaastest af en het bleek dat de man veel te veel gedronken had om nog te kunnen rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is weggetakeld.

TWEE MANNEN AANGEHOUDEN
SCHELLUINEN- Twee mannen zijn aangehouden. De politie reed in de nacht van dinsdag op woensdag 7 januari over de N216. Op het terrein van een tankstation zagen zij een auto staan die van diefstal afkomstig was. De twee mannen in het voertuig werden aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Tiel en een 40-jarige man uit dezelfde woonplaats. De mannen verklaarden de auto te hebben gevonden. Zij moesten toch mee naar het bureau. In de auto werd inbrekersgereedschap en een zakje wiet aangetroffen. Op het bureau bleek dat de 20-jarige man nog een aantal boeten had openstaan en nog 12 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Beide mannen zijn ingesloten.

VERNIELING
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 37-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is aangehouden. De man bevond zich in de nacht van dinsdag op woensdag 7 januari op de Savornin Lohmanstraat. De man sloeg daar een ruit van een woning van een 81-jarige vrouw in. Hij ging de woning niet binnen. Toen de politie aankwam, lag de man in de voortuin. Hij maakte een dronken indruk. De politie hield de man aan. Hij verzette zich tegen de aanhouding en probeerde zich los te rukken. Ook bedreigde hij agenten woordelijk. De man is ingesloten.