Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem, 7 januari 2004

Nederlands Openluchtmuseum verheugd
met EUR 2,8 miljoen van Ministerie van OCW
Staatssecretaris van cultuur mw. M.C. van der Laan heeft aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem een eenmalige extra bijdrage van 2,8 miljoen ter beschikking gesteld. De directie van het museum is bijzonder verheugd met deze bijdrage, waarmee een deel van een lening bij de provincie Gelderland zal worden afgelost. Met de lening werd de in 2000 geopende nieuwbouw en het internationaal bekroonde HollandRama deels gefinancierd.

Door de bijdrage van de rijksoverheid worden de jaarlijkse kapitaalslasten van deze lening aanzienlijk teruggebracht. Over de wijze waarop deze jaarlijkse last nog verder kan worden teruggebracht, vindt nog overleg plaats met de provincie Gelderland. De directie van het Openluchtmuseum ziet de bijdrage van het Ministerie van OCW als een blijk van vertrouwen in het gevoerde beleid en als een waardering voor de manier waarop het museum aan zijn maatschappelijke functie gestalte geeft.

Meer dan 300.000 bezoekers in 2003!
Er was nog een belangrijke opsteker voor het museum, dat tijdens de hete zomer de bezoekersaantallen zag kelderen. In het najaar en de winter wist men het museum in groten getale te vinden, waardoor de teller uiteindelijk uitkwam bij 305.000 bezoekers, een duidelijke stijging t.o.v. verleden jaar.
Picture

Contact info@openluchtmuseum.nl with questions or comments regarding this site.
Copyright 2003, Nederlands Openluchtmuseum Arnhem, BOF Inc. (Built on Fridays). All rights reserved.