Gemeente Dalfsen

07/01/2004

Dalfser 'Kalenda' uitgeroepen tot meest originele burgerjaarverslag

Zwolle/Dalfsen - Commissaris van de Koningin in Overijssel, mr. Geert Jansen, heeft het burgerjaarverslag van Dalfsen uitgeroepen tot het meest originele jaarverslag van Overijssel. Hij deed dat dinsdag tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van het College van Gedeputeerde Staten en de burgemeesters van Overijsselse gemeenten.

Dit was een grote verrassing voor burgemeester Elfers. Commissaris Jansen sprak zijn waardering uit over de wijze waarop Dalfsen het burgerjaarverslag vorm gaf. Sinds de invoering van het duale bestuursstelsel zijn burgemeesters verplicht jaarlijks verslag te doen van de wijze waarop vorm en inhoud gegeven is aan burgerparticipatie en dienstverlening.

Het burgerjaarverslag van Dalfsen werd afgelopen maandag gepresenteerd op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Burgemeester L.V. Elfers koos voor een verslag in de vorm van een gebruiksvriendelijke 'Kalenda', een combinatie van een kalender met een agenda. De voorzijde is de kalender voor 2004, voorzien van mooie kleurenfoto's en een aantal activiteiten die in dit nieuwe jaar plaatsvinden. De achterzijde van de kalenderbladen is gevuld met gebeurtenissen uit het jaar 2003. De 'Kalenda' wordt deze week huis-aan-huis verspreid in de hele gemeente Dalfsen.