Nederlandse Vereniging van journalisten

Sociaal plan PCM Uitgevers
7/1/2004 BRIEF

Aan de NVJ-leden werkzaam bij PCM Uitgevers

Geachte collegae,

Gisteren hebben wij een principeakkoord bereikt over het sociaal plan met de directie van PCM Uitgevers. Voor de Kerst hadden wij de grootste obstakels al weggenomen.

Het sociaal plan 2004-2005 kent een aantal wijzigingen ten opzichte van het plan 2003. Kort samengevat; de vrijwillige ouderenregeling blijft staan, maar de leeftijd verandert van 57,5 jaar naar 58,5 jaar. De vrijwillige vertrekpremie is hoger dan in het vorig sociaal plan.

Maar het belangrijkste is het feit dat wij met PCM tot een plan zijn gekomen waarin preventief personeelsbeleid de basis vormt. De andere bonden hebben ons daarin gevolgd. Reorganisaties moeten zoveel mogelijk worden voorkomen. Een sociaal plan is een vangnet in geval van uitzonderlijke omstandigheden. Een en ander is niet zonder slag of stoot gegaan. Voor PCM betekent het immers dat er structureel iets in de organisatie zal moeten veranderen. We zullen gedurende de looptijd van het sociaal plan intensief worden betrokken bij de implementatie van een preventief personeelsbeleid.

Het plan is hier te zien als Word-bestand
Leden kunnen online stemmen in het Stemlokaal van de NVJ

Mocht u vragen hebben, dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen.

Met vriendelijke groet,

Bianca Rootsaert
Secretaris Dagblad en Lokale Media NVJ