Politie Friesland

Politieberichten 6/1 (13.00 uur) t/m 7/1 (07.00 uur)

Fryslan 07-01-2004 - Voor verder informatie bureau Communicatie tussen 07.00 uur en 15.00 uur tel: 058 8808272

Harlingen: auto niet verzekerd en geen APK.
Dinsdag omstreeks 15.00 uur werd op de Jacob Backerstraat een 22-jarige automobilist uit Zuidhorn gecontroleerd. Bij controle bleek de auto niet verzekerd te zijn en geen APK te hebben.

Heerenveen: winkeldiefjes aangehouden.
Dinsdag omstreeks 16.30 uur zijn een viertal strafrechtelijk minderjarige, 1 jongen en 3 meisjes uit Echtenerbrug en Brantega aangehouden voor winkeldiefstal door een beveiligingsmedewerker in een warenhuis aan de Dracht. Zij hadden wat make-up artikelen en markeerstiften weggenomen. Bij fouillering kwamen ook andere goederen boven water, die gestolen waren bij een drogisterij en een ander warenhuis. Kinderen zijn door hun ouders opgehaald.

Lippenhuizen: rijden onder invloed.
Dinsdag omstreeks 17.20 uur werd melding gemaakt dat een auto op de Buorren een afvalbak en een hekwerk had aangereden en vervolgens was doorgereden. Op de Buorren werd de auto aangetroffen met flinke schade. De bestuurster werd uit een winkel gehaald en bleek gedronken te hebben. Een blaastest lukte niet en tegen de bestuurster, een 56-jarige inwoonster van Gorredijk, zal proces-verbaal worden opgemaakt. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

Boornzwaag: visstroperij.
Dinsdag omstreeks 19.30 uur werd bij de put van Nerderhorst aan de Scharsterrijn een 47-jarige inwoner van Sneek aangehouden Hij zat vlak bij zijn boot. In de buurt van hem lag in de struiken een groot pakket met daarin 5 perken staand want (netten). De verdachte overgebracht naar het bureau. De boot alsmede de visnetten zijn in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak in auto
Dinsdag tussen 18.00 uur en 19.30 uur werd ingebroken in een auto, die geparkeerd stond op de Veldstraweg binnen de hekken van het manegeterrein. Het rechtervoorportier werd ingeslagen. Weggenomen is een gsm uit de carkit. Aangifte werd gedaan door een 37-jarige inwoner van Nijland.

Veenwoudsterwal: auto in de sloot en rijden onder invloed. Woensdag omstreeks 00.30 uur was een auto in de sloot beland op De Oare Ein. De bestuurster was niet meer ter plaatse en is even later aangetroffen in een woning aan De Streek. Zij had gedronken en is overgebracht naar het bureau. Betreft een 41-jarige inwoonster van Veenwouden. Zij blies 625 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Haar rijbewijs is ook in beslag genomen. Zij was in gedachten toen ze reed en belandde in de sloot.

Ureterp: rijden tijdens een rijontzegging.
Woensdag omstreeks 01.30 uur werd op de Feart een 52-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Drachten: inbraak bedrijf.
Woensdag omstreeks 01.50 uur ging het alarm af bij een bedrijf aan de Lange West. Aan de achterzijde van het pand werd een vluchtdeur opengebroken. Uit de winkel zijn een drietal plasma schermen en 2 LCD schermen weggenomen. Ook werd het hek om het bedrijf opengeknipt. Aangifte werd gedaan door een 38-jarige inwoner van Drachten.