Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 7 januari 2004

* VOETGANGSTER OVERLEDEN NA AANRIJDING
SPIJKENISSE - Dinsdagavond omstreeks zeven uur kwam een 48-jarige vrouw uit Spijkenisse om het leven nadat zij op een voetgangersoversteekplaats aan de Akkersweg was aangereden. Een 40-jarige automobilist uit Spijkenisse reed in de richting van de Heemraadlaan en schepte de 48-jarige voetgangster, die via de voetgangersoversteekplaats de rijbaan overstak. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan de opgelopen verwondingen. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


* AUTO BELANDT TEGEN VOORPUI WONING
RIDDERKERK - Dinsdagochtend omstreeks half twaalf belandde een auto tegen de voorpui van een woning aan de Clara Wichmannstraat. Een 55-jarige automobiliste uit Ridderkerk reed over de Clara Wichmannstraat in de richting van Christine Mohrmanstraat en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Via het trottoir en twee tuinen, reed de auto tegen een stenen muurtje en kwam tot stilstand tegen de erker van de woning. De bewoners, die ten tijde van de aanrijding in de woning aanwezig waren, raakten niet gewond. De automobiliste werd voor onderzoek overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


* SNACKBAR OVERVALLEN
ROTTERDAM - Twee gemaskerde mannen hebben dinsdagavond een snackbar aan de Schiedamseweg overvallen. De overvallers kwamen omstreeks acht uur de snackbar binnen, waarna zij een 41-jarig vrouwelijk personeelslid met vuurwapens bedreigden. Vervolgens werd een kassalade (geldbedrag nog onbekend) weggenomen, waarna de overvallers de snackbar uitrenden en vluchtten in de richting van de Grote Visserijstraat. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield dinsdagmiddag op de Statenweg een snelheidscontrole. Tussen twee uur en half drie lapten 14 van de in totaal 340 passerende automobilisten de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 79 km/uur.


* FIETSVERLICHTINGSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het wijkteam Scheepvaartkwartier (district Rotterdam-Centrum) hield dinsdagmiddag en -avond op de Parkkade en Westzeedijk verlichtingscontroles. Tussen half zes en tien uur werden in totaal 37 bekeuringen aan fietsers uitgeschreven voor het niet voeren danwel het onjuist voeren van verlichting.