RVU

Nederland 3 P E R S B E R I C H T

PB 0107..0331 Hilversum, 29 december 2003

SINGLES
VANAF WOENSDAG 7 JANUARI 2004, WEKELIJKS VAN 20.05 ­ 20.30 UUR, RVU / NED. 3

De RVU start op woensdag 7 januari met de dertiendelige Canadese documentaireserie 'Singles'.

Singles, een zoektocht naar universele en oorspronkelijke liefde. De singles van heden ten dage zijn niet gestigmatiseerd. Het is een nieuw 'ras', met een andere manier van liefhebben en eigen regels voor hofmakerij.

Het moderne speuren naar gezelschap wordt ondersteund door het netwerken van vriendinnen, Latijnse dansles en Franse conversatieles. Fitnessclubs zetten totale vreemden naast elkaar op de yogamatten en vergeet niet de vele online-dating sites.

In het rijke weefsel van de hedendaagse singles zijn -als we de verhalen artikelen en tv-series moeten geloven- eenzame harten vervangen door vrije geesten. Leeftijd, nationaliteit, man of vrouw, hetero of homo, het doet er niet toe. Singles kijken dieper naar de echte ups en downs van het Single leven.

Deze serie, waarin elf singles worden gevolgd, verbindt de adrenaline stoten van Sex and the City met het soms aangrijpende van het echte leven.

Een Canadese documentaireserie uit 2001
Regie: Pnina Bloch en Audrey Mehler
Eindredactie RVU: Ronnie Griens

Aflevering 1 (7 januari):
We maken kennis met Jacob en zijn ex-vriendin Monica, de lesbische Carrie en de gescheiden Lisa, moeder van een zoon. De laatste maakt zich op voor een afspraakje, maar dat verloopt niet helemaal volgens plan.

Aflevering 2 (14 januari):
Jacob vertelt over het type vrouw dat hij zoekt. Lisa vertelt over haar afspraakje. Verder zien we Ryan die een ex-vriendin ontmoet: Carmen. En Carrie wordt gevolgd als ze naar Gay Pride gaat.

Aflevering 3 (21 januari):
Ryan gaat wat drinken met Carmen. Zijn financiële problemen komen op tafel. Lori vertelt over haar leven als een alleenstaande moeder met twee zoons en bezoekt haar Latijnse dansles. Lisa gaat een weekend weg met haar broer en wat vrienden.

Aflevering 4 (28 januari):
David, een vriend van Jacob, komt over uit de VS. Corinne ondervindt dat zingen in een koor weliswaar veel vriendinnen oplevert, maar geen goede manier is om mannen te ontmoeten. Lori wapent zich voor de beproevingen van de Jewish Singles Night.

Aflevering 5 (4 februari):
Na drie dagen feesten heeft Ryan een kater én het gevoel dat hij wel eens verliefd zou kunnen zijn. De gelukkige heet Nicole. Ook Jacob heeft een veelbelovend afspraakje. En Carrie vergelijkt, met de nodige zelfspot, haar liefdesleven met dat van Tracey en Nicky, die al drie jaar bij elkaar zijn.

Aflevering 6 (11 februari):
Julian, een man met een spirituele missie, heeft zichzelf één jaar de tijd gegeven om de perfecte vrouw te vinden. Hij denkt haar in Tara te hebben gevonden, maar zij heeft zo haar eigen gedachten. Nicole dumpt Ryan voordat hun relatie goed en wel begonnen is. Hij zoekt troost in Viagra en in zijn ex-vriendin Melissa om zijn gekwetste trots en zijn lichamelijke haperingen te helen.

rvu.nl

Lori, de alleenstaande moeder met twee zoons

Ryan

Met vriendelijke groeten,

Quinta Murré
RVU/// educatieve omroep
Afdeling Communicatie
(Bereikbaar op 035-6771482, maandag, dinsdag, en vrijdagochtend)