Gemeente Zwolle

Draagvlak voor fasegewijze aanpak herstructurering Kamperpoort

Datum uitgave: 01/06/2004
Onderwerp: beheer openbare ruimte

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft in november een startnotitie heroriëntering herstructurering Kamperpoort opgesteld, waarin wordt voorgesteld om de herstructurering fasegewijs aan te pakken. De herstructurering van de Kamperpoort is een gezamenlijke opgave. Daarom heeft de gemeente de startnotitie besproken met externe betrokken partijen. Zij steunen de aanpak en willen samen met de gemeente aan de slag. Naar aanleiding van hun opmerkingen is de notitie op onderdelen aangepast of aangescherpt. Zo worden elementen uit het stedenbouwkundig masterplan van Krier eventueel opgenomen in het nieuwe stedenbouwkundig concept.

De herstructurering van de Kamperpoort is vorig voorjaar heroverwogen vanwege gebrek aan voldoende financiële middelen. In de startnotitie van november geeft het College aan de herstructurering fasegewijs te willen aanpakken. De notitie heeft de gemeente besproken met de Stichting Kamperpoorters en andere betrokkenen bij de herstructurering, zoals projectontwikkelaars, investeerders, woningcorporatie deltaWonen en de exploitant van de IJsselhallen. De notitie geeft prioriteit aan de woonfunctie en de leefbaarheid van de wijk, nieuwbouw van verzorgingshuis de Nieuwe Haven en verbetering van de Hoogstraat. Daarna gaat de gemeente aan de slag met de parkeer- en detailhandelsfunctie en de verbinding met de binnenstad.

Het is de bedoeling dat in het eerste kwartaal van 2004 de startnotitie wordt behandeld in de raad. Ondertussen wordt een plan van aanpak geschreven. Vervolgens schrijft de gemeente, uiteraard in overleg met de betrokkenen, een nota van uitgangspunten. Dit moet aan het einde van het jaar resulteren in een nieuw stedenbouwkundig programma van eisen.

Bron: afdeling CommunicatieDatum van 06-01-2004 tot 12-01-2004