SNT GROUP N.V.

SNT schrapt 215 indirecte arbeidsplaatsen in Nederland

- Overleg met vakbonden en OR gestart - Overleg met Randstad over bemiddeling 'van werk naar werk'- Resultaatverwachting 2003 onveranderd (omzet Euro 500-510 miljoen, ebita 6-7%) - Kaspositie blijft sterk en komt uit rond Euro 102 miljoen

Zoetermeer, 7 januari 2003. SNT heeft de intentie het aantal indirecte (staf en management) functies in Nederland met 215 te verminderen. De reductie betreft functies op het hoofdkantoor in Zoetermeer en enkele staffuncties in de landelijke vestigingen. Het merendeel van de betreffende functies vervalt door samenvoeging van activiteiten of beëindiging van overcapaciteit. Daarnaast vervalt een beperkt aantal functies door outsourcing van activiteiten aan derden. SNT verwacht dat er voor het einde van het eerste kwartaal 2004 voornamelijk gedwongen ontslag is aangevraagd voor circa 145 medewerkers. De overige 70 medewerkers zullen het bedrijf naar verwachting voor het einde van het derde kwartaal 2004 hebben verlaten, gedeeltelijk door middel van natuurlijk verloop.

Overleg sociale partners SNT is met vakbonden en OR in gesprek over de aanpak van de reductie en bijbehorend sociaal plan. Inzet van SNT is om medewerkers zoveel mogelijk van werk naar werk te begeleiden. Daartoe is SNT inmiddels in gesprek met Randstad Mobiliteitsdiensten.

Besturing Sinds de overname van enkele KPN onderdelen eind 2001, is SNT bezig met het stroomlijnen van de nieuwe Benelux organisatie, onder meer door integratie van diverse activiteiten. De Raad van Bestuur van SNT Group N.V. heeft besloten deze stroomlijning in 2004 versneld te voltooien, teneinde adequaat en effectief te kunnen blijven reageren op huidige en toekomstige marktontwikkelingen. Dit besluit heeft er tevens toe geleid dat de heer D.I. (Sjaak) Teterissa, Managing Director van SNT Benelux en lid van de Raad van Bestuur, zijn functie per 1 januari 2004 heeft neergelegd. Tobias Walraven, Voorzitter van de Raad van Bestuur, neemt de functie van de heer Teterissa voorlopig waar.

Resultaat 2003 Ten behoeve van het sociaal plan reserveert SNT een voorziening die nog gedeeltelijk in 2003 zal worden genomen. Aangezien de onderhandelingen met de sociale partners nog gaande zijn, kan er op dit moment nog geen uitspraak worden gedaan over de hoogte van deze voorziening. Nadere informatie hierover verstrekt SNT bij publicatie van de jaarcijfers 2003 op 10 februari aanstaande. SNT handhaaft de eerder afgegeven omzetverwachting voor 2003 van Euro 500-510 miljoen met een ebitamarge van 6-7%. De kaspositie van SNT blijft sterk en komt uit rond Euro102 miljoen.

Profiel SNT SNT participeert in de ontwikkeling van CRM-concepten voor opdrachtgevers. In haar customer contact centers geeft SNT uitvoering aan deze concepten door opdrachtgevers via telefoon, e-mail, chat, co-browsing en SMS bereikbaar te maken voor hun klanten. Uit deze klantcontacten wordt met behulp van datamining technieken managementinformatie gedestilleerd die opdrachtgevers kunnen aanwenden om hun marketingstrategie verder in te vullen en duurzame relaties met klanten op te bouwen. SNT verleent samen met haar partners vanuit Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en Frankrijk jaarlijks goede service aan miljoenen consumenten. SNT Group wordt gevormd door de werkmaatschappijen SNT Nederland, SNT België en SNT Duitsland. Binnen SNT Nederland opereert onderzoeksbureau Interview-NSS als 100% werkmaatschappij onder eigen naam. In Scandinavië werkt SNT samen met alliantie partner Excellent. VITALICOM is SNT's partner in Frankrijk.

Einde bericht Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne de Graaf, tijdens kantooruren op telefoon 00 31 79 368 69 00 of fax 00 31 79 368 51 94. Buiten kantooruren op 00 31 6 22 39 55 89. E-mail adegraaf@snt.com. Onze adresgegevens zijn: Koraalrood 70, 2718 SC Zoetermeer, Postbus 182, 2700 AD Zoetermeer, www.snt.com

SNT Groep NV

07 jan 04 08:36