Van der Moolen Holding NV

Amsterdam, 7 januari 2004

PERSBERICHT

Van der Moolen tekent verkoopovereenkomst VDM UK Bonds

Van der Moolen, specialist, market maker en handelaar voor eigen rekening op de belangrijke Amerikaanse en Europese aandelen-, optie- en obligatiebeurzen, maakt bekend dat zij een overeenkomst heeft getekend voor de verkoop van het 100% belang in haar dochteronderneming Van der Moolen UK Ltd. (VDM Bonds) aan Zions Bancorporation (Nasdaq: ZION). De transactie behoeft de goedkeuring van de toezichthouders in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De overdracht wordt eind maart 2004 verwacht.

VDM Bonds is opgericht in 2001 om liquiditeit te verschaffen aan de professionele handel in staatsleningen en bedrijfsobligaties in kleinere transacties dan gebruikelijk (zogenaamde `odd lots'). Door de groei van klantenbestand en voorraad van door haar aan te houden obligaties op de elektronisch markt nam het daarvoor benodigde kapitaal overeenkomstig toe. Van der Moolen, als een niet-bancaire financiële instelling, voorzag dat zij de verdere substantiële groei van VDM Bonds onvoldoende zou kunnen ondersteunen en zou beperken in het bereiken van haar volledig potentieel. In 2003 is Van der Moolen gestart samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken. Zions Bancorporation, die zich in de V.S. bezighoudt met soortgelijke activiteiten als VDM Bonds, bleek al snel de ideale partner.

Van der Moolen zal haar belang in VDM Bonds overdragen tegen de boekwaarde en daarmee haar balans totaal aanzienlijk verminderen.

Voor nadere informatie: Investor relations/Corporate communications: +31 (0)20 535 67 89 Meer informatie over Van der Moolen: www.vandermoolen.com.

Van der Moolen is actief op de belangrijke aandelen- en derivatenbeurzen van de Verenigde Staten en Europa. De groep handelt in open outcry markten en elektronische handelssystemen in verschillende tijdzones. Op de New York Stock Exchange (NYSE) heeft Van der Moolen momenteel een marktaandeel van ruim 10%, waarmee het bedrijf als specialist verantwoordelijk is voor een omzet vergelijkbaar met circa tweemaal het totale handelsvolume van Euronext Amsterdam. Handelaren van Van der Moolen verrichten wereldwijd gemiddeld 75.000 effectentransacties per dag. Volatiliteit en handelsvolume zijn de belangrijke factoren die de resultatenontwikkeling van de groep bepalen. De aandelen van Van der Moolen zijn genoteerd op Euronext Amsterdam (VDMN.AS). American Depositary Receipts (ADR's) gerelateerd aan aandelen Van der Moolen zijn genoteerd op de New York Stock Exchange (VDM).


1/2

Disclaimer:
Sommige uitspraken in dit persbericht betreffen uitspraken ten aanzien van de toekomst ("forward- looking statements"). Deze uitspraken, waarin de woorden "voorzien", "geloven", "van plan zijn", "schatten", "verwachten", "hopen" en soortgelijke woorden voorkomen, zijn gebaseerd op inzichten en verwachtingen van het management en zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden, waardoor de feitelijke resultaten hiervan aanzienlijk kunnen afwijken. De lezers worden daarom gewaarschuwd om niet teveel belang te hechten aan deze uitspraken ten aanzien van de toekomst en worden verwezen naar de documenten die door de onderneming zijn gedeponeerd bij de U.S. Securities and Exchange Commission, met name het meest recente document op basis van Form 20-F, waarin belangrijke risicofactoren worden geïdentificeerd waardoor de feitelijke resultaten kunnen afwijken, inclusief de uitkomst van het onderzoek van de NYSE en de hieraan gerelateerde civiele procedures in de Verenigde Staten tegen Van der Moolen Holding, Van der Moolen Specialists USA en de directieleden van de holding. Van der Moolen Holding NV wijst elke verplichting af om zijn mening over deze risico's en onzekerheden te actualiseren of geactualiseerde uitspraken ten aanzien van de toekomst zoals gedaan in dit persbericht publiek bekend te maken, behalve wanneer de onderneming daartoe verplicht is op basis van toepasselijke wet- en regelgeving.


2/2


---- --