Politie Hollands Midden
Datum: 7 januari 2004

(


Politie houdt winkeldief aan Hillegom

De politie hield op dinsdag 6 januari rond 13.20 uur in een doe-het-zelfzaak aan de Satelietbaan een 60-jarige Hillegommer en medewerker van de zaak aan. De man was door de manager betrapt op het stelen van een waterpas. Na zijn verhoor werd de verdachte later in de middag met een proces-verbaal op zak weer op vrije voeten gesteld.

Aanrijding Leiden
Een 21-jarige vrouw uit Leiderdorp is op dinsdag 6 januari rond 15.00 uur met nekletsel naar het LUMC overgebracht nadat zij met haar auto op de Schipholweg achter op de auto van een 36-jarige man uit Leidschendam reed. Laatsgenoemde remde voor een op oranje springend verkeerslicht. De Leiderdorpse merkte dit vermoedelijk te laat op.


Politie zoekt straatrover Leiden

De politie is op zoek naar een man die op maandag 5 januari rond 22.50 uur op de Kooilaan een 57-jarige bewoner van die laan overviel. Nabij zijn woning werd hij plotseling van achteren vastgepakt bij zijn keel. Door verzet en het luid roepen liet zijn belager los en rende weg in de richting van de Kooilaan. Achteraf kwam het slachtoffer er achter dat zijn portemonnee gestolen was. Hij deed aangifte.


Politie treft hennepkwekerij aan Roelofarendsveen

De politie trof op de 1e etage van een bedrijfspand op het Veenderveld een hennepkwekerij aan. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een inbraakmelding in het pand. Er werden 948 hennepplanten geruimd en ter vernietiging afgevoerd. De kwekerij kreeg zijn stroom via illegale aftap. De eigenaar van het pand, een 56-jarige man uit Hoogmade was niet op de hoogte van de kweek. Hij verhuurde het deel waar de kwekerij werd aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole Leiderdorp
Sinds de ingebruikname van de snelheidscamera aan de Achthovenerweg op vrijdag 19 december, zijn er tot heden 150 passanten gefotografeerd voor te hard rijden.

Boerderijbrand Zevenhuizen
Een uitslaande brand legde op dinsdag 6 januari een sinds een jaar leegstaande boerderij aan de Burgemeester Klinkhamerweg gedeeltelijk in de as. Rond 11.40 uur werd de brand ontdekt. De brandweer bestreed het vuur. De politie sloot de Noordelijke Dwarsweg voor het verkeer af. Het is nog onduidelijk hoe de brand is kunnen ontstaan.

Fietsverlichtingscontrole Schoonhoven
De politie heeft op dinsdagmorgen, 6 januari, een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Spoorsingel. In totaal werden er 60 fietsers gecontroleerd. 29 fietsers, voornamelijk scholieren, hebben een bekeuring gekregen voor het niet voeren van het achterlicht.
Op de C.G. Roosweg, de Kerkstraat, de Haven en de Dam werd tevens een algemene verkeerscontrole gehouden. Acht bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden zonder de gordel. Daarnaast werden er nog 14 parkeerovertredingen geconstateerd.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --