Politie Drenthe

woensdagmiddag 07-01-04

Assen 07-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Verkeersongevallen
DE WIJK - Vanmorgen omstreeks kwamen een aantal meldingen binnen bij de meldkamer Drenthe over ongevallen als gevolg van plotselinge gladheid. Een 48-jarige man uit Meppel reed met zijn auto over de Schiphorsterweg. Vermoedelijk door een glad weggedeelte is hij in een bocht ter hoogte van de Havixhorst in een slip terechtgekomen waarna hij tegen een boom tot stilstand kwam. Medewerkers van ambulance en brandweer hebben het slachtoffer uit de zwaar beschadigde auto gehaald waarna hij nog geruime tijd werd behandeld door medewerkers van het Mobiel Medisch Team die per heli ter plaatse kwamen. Daarna werd het slachtoffer per ambulance naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle overgebracht.

Verkeerscontrole
ASSEN - Dinsdag werd een verkeerscontrole gehouden aan de Balkenweg. Er werden blaastesten afgenomen (45), 12 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder gordel, 1 voor een snelheidsovertreding, een voor een roodlichtovertreding, 1 voor het niet handsfree bellen en 1 voor het voeren van de mistlichten.

Bedrijfsinbraak
ASSEN - Tussen dinsdag 17.00 uur en vanmorgen 08.00 uur is ingebroken in een kantoorpand aan de Oosterhoutstraat. Er werden 4 computers weggenomen en een laptop. Schadebedrag nog niet bekend, een 52-jarige man uit Assen deed namens het kantoor aangifte. Men verkreeg toegang door aan de achterzijde van het pand een raam te forceren.

Brand
ZUIDWOLDE - Vanmiddag roken bewoners van een pand achter en boven een bakkerij aan de Ommerweg een brandlucht. Onderzoek wees uit dat het winkelgedeelte al vol rook stond. De gewaarschuwde brandweer kon de brand snel blussen. Veel rook- en waterschade, oorzaak van de brand nog niet bekend.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 8 januari 17.00 uur. Telefoon 06 53 23 80 59.