2e persbericht van woensdag 7 janauri 2004

Eindhoven 07-01-2004 - Berichten uit de regio

Veldhoven: Verdachten van inbraak aangehouden

In december 2003 zijn er in Veldhoven verschillende inbraken gepleegd. Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie van Veldhoven vier inwoners van die plaats van 16,17,18 en 19 jaar oud, aangehouden. Zij worden verdacht van vijf inbraken in woningen, vijf pogingen tot inbraken in woningen en verschillende fietsendiefstallen. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris en in afwachting van de rechtszaak in voorlopige vrijheid gesteld. Een groot gedeelte van de bij de inbraken weggenomen spullen, konden worden achterhaald en aan de rechtmatige eigenaars worden terug bezorgd.

Eindhoven: Vier mannen aangehouden na steekpartij

Dinsdagmorgen zijn op de Ringweg in Tilburg vier mannen aangehouden. Ze waren eerder die avond betrokken bij een ruzie op de Stationsweg in Eindhoven. Tijdens de ruzie, maandagavond rond 23.30 uur, heeft een van de mannen met een mes een 21-jarige inwoner van Eindhoven neergestoken. Het slachtoffer liep een steekwond op en is opgenomen op de IC van een ziekenhuis. Na de ruzie vertrokken de mannen richting Tilburg waar ze later die nacht werden aangehouden. Alle vier zijn in verzekering gesteld. De aanleiding en juiste toedracht van de ruzie is bij de politie nog niet bekend. De verdachten (19,27,29,31jaar oud) komen uit s Gravenhage, Leidschendam, Zwijndrecht en Eindhoven.

Veldhoven: Aanrijding met gewonde

Een 23-jarige automobiliste uit Eersel is vanmorgen bij een kop / staart aanrijding op de Kempenbaan gewond geraakt. De vrouw reed achterop een personenauto bestuurd door een 19-jarige automobilist uit Bladel die stil stond voor het rode verkeerslicht. Het slachtoffer is met een gebroken knieschijf overgebracht naar het ziekenhuis.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Woensdagmorgen tussen 09.09 uur en 11.35 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg. Van 1034 gecontroleerde voertuigen reden er 60 harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Liessel: Inbraak in een woning

Woensdagmorgen tussen 09.00 uur en 12.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Loon. Men kwam binnen door vernieling van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een TV, videorecorder, schotelontvanger en een aantal videobanden weggenomen.

Heeze: Snelheidscontrole

Op de Geldropseweg is woensdagmorgen tussen 09.25 uur en 12.25 uur een snelheidscontrole gehouden. 88 van de 1741 voertuigen reden er harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Nuenen: Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole vanmorgen tussen 10.30 uur en 12.00 uur op de Europalaan zijn 11 processen verbaal uitgeschreven. O.a voor een te hoge constructiesnelheid, niet dragen van de helm, het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat, geen goede verlichting en het niet dragen van de gordel.

Bladel: Verlichtingscontrole

Op de Hulselseweg zijn woensdagmorgen vier mensen bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting.