3 e persbericht van woensdag 7 januari 2004

Eindhoven 07-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte met stanleymes aangehouden

Woensdagmiddag rond 14.30 uur is in de Deken van Somerenstraat een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen de man lopen met een mes in zijn hand. Toen ze hem wilden aanhouden verzette de man zich. In zijn handen had hij een stanleymes. De man werd overmeesterd en op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Het stanleymes is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Woensdag tussen 13.45 en 15.30 uur heeft de politie snelheidscontroles gehouden op de Karel de Grotelaan en de Geldropseweg. Er zijn 22 bestuurders bekeurd. De snelste reed 77 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Waalre: Verkeersongeval op A2

Woensdagmiddag is de A2 rijbaan Leende - Eindhoven twee uren afgesloten geweest na een verkeersongeval met drie voertuigen. De bestuurder van een trekker met oplegger reed rond 14.00 uur vlak voor rotonde Leenderheide achterop bij een vrachtauto geladen met pallets. Door de klap van de aanrijding kwam die vrachtauto in de rechterberm terecht. De trekker met oplegger botste daarna tegen een personenauto met aanhangwagen. De bestuurder van de trekker met oplegger moest door de brandweer uit zijn cabine worden bevrijd. Hij is ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis in de regio. De andere vrachtautochauffeur raakte licht gewond. In de ontstane file vond een tweede ernstige aanrijding plaats die door agenten van het Korps Landelijke Politiediensten is afgehandeld. De personalia van de betrokkenen zijn op dit moment nog niet bekend.

Vessem: Auto gestolen na inbraak

Woensdag tussen 12.30 en 15.00 uur is ingebroken in een woning aan de Servatiusstraat in Vessem. De dieven namen een laptop, een gsm en sieraden mee. Ze vonden in de woning de sleutel van een buiten onder de carport geparkeerde zwarte Volvo V70 met het kenteken 54-FP-JS. Ook de auto werd gestolen.

Deurne: Snelheidscontrole

Woensdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur heeft de politie op de Hagelkruisweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn tien bestuurders bekeurd. De snelste reed 78 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Maarheeze: Verkeerscontrole

Woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.30 uur heeft de politie op de Stationsstraat in Maarheeze een verkeerscontrole gehouden. Vijf automobilisten kregen een bon omdat ze geen autogordel droegen, een automobilist had geen rijbewijs en een bromfietser kreeg een bon omdat hij geen helm droeg.

Budel: Snelheidscontrole

Woensdag tussen 14.20 en 17.00 uur heeft de politie op de Randweg-Oost een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 102 bestuurders op de bon gezet. De snelste reed 120 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Oirschot : Vrouw gewond bij verkeersongeval

Een vrouw van 57 uit Oirschot is woensdag om 17.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Sint Jorisstraat en de Doctor Feijstraat. De vrouw was met de fiets en stak de St Jorisstraat over zonder voorrang te verlenen aan een 69-jarige automobilist uit Oirschot. De vrouw is met schouder en borstletsel naar een ziekenhuis gebracht.