Politie Limburg-Zuid

Vrouwen op inbrekerspad

Gulpen-Wittem 07-01-2004 - Op dinsdag 06 januari 2004 even voor 14.00 uur, hoorde een bewoner van de Ringweg in Gulpen bij zijn buren glasgerinkel. Op zoek naar de herkomst van het geluid, zag hij in de tuin van de buren een vrouw staan met een kei in de hand.

Hij riep de vrouw aan waarop deze er vandoor ging. De man zag vervolgens dat een raam aan de achterzijde van die woning vernield was. Inmiddels kwam de bewoner thuis, die aangifte deed van vernieling van de ruit.
Ongeveer een uur later kwam de melding binnen dat op de Groeneweg in Gulpen een poging was gedaan een inbraak te plegen. Daar had men aan de achterzijde van de woning ook met een steen een raam stuk gegooid.

Op datzelfde moment meldde een andere bewoner van de Groeneweg dat er in zijn woning dezelfde middag wel was ingebroken. Daar had men ook met een steen een raam aan de voorzijde van de woning ingegooid. Het gehele huis was doorzocht en er werden enkele sierraden weggenomen. Uit het door de politie ingestelde buurtonderzoek bleek al snel, dat voor deze drie zaken twee vrouwen in aanmerking komen. Diverse getuigen zagen deze twee vrouwen s -middags al in de buurt huis aan huis aanbellen en vragen naar kleding en eten. Een van deze vrouwen had hetzekfde signalement als de vrouw die door de getuige van de Ringweg was gezien. Bij de politie zijn de signalementen van de vrouwen bekend en is op zoek naar hen.