Nieuw-Vlaamse Alliantie


Jong VLD: Wat is er zo erg aan een regeringscrisis? (07/01/04)

Jong VLD startte vandaag een campagne gericht tegen de voorstanders van vreemdelingenstemrecht. De liberale jongeren willen van hen weten wat er zo erg is aan het Belg worden. Ronduit N-VA!, de jongerenorganisatie van de N-VA, zit met een andere vraag: Wat is er zo erg aan een regeringscrisis voor het vreemdelingenstemrecht?

Volgens Ronduit N-VA! gedragen de liberale politici in de dop zich al als volleerde VLDers. Hypocriet dus. De VLD weet dat alleen een regeringscrisis het vreemdelingenstemrecht kan tegenhouden. Alle andere acties hebben dan ook enkel te maken met goedkope profilering, uit vrees voor een terechte electorale afstraffing. Als het de VLD écht menens is met haar verzet tegen het vreemdelingenstemrecht, dan moet de partij er een regeringszaak van maken. Al de rest is praat voor de vaak.
Maar dan moet de VLD natuurlijk bereid zijn om de eigen ministerpostjes in de weegschaal te leggen. En dan moeten de Jong VLDers dus ook bereid zijn om hun goedbetaalde jobs op de ministeriële kabinetten in de wegschaal te leggen. Dan doen ze liever een mailactie natuurlijk.

Ronduit N-VA! betreurt de hand- en spandiensten die SP.A-Spirt verleent aan de Franstalige partijen om het vreemdelingenstemrecht, zonder enige integratievereiste, door het parlement te sluizen tégen de wil van een meerderheid van de Vlamingen.

In Vlaanderen bestaat er een algemene consensus over dat stemrecht gekoppeld moet worden aan een verplichte inburgering. Enerzijds is het immers zinloos om stemrecht te geven aan migranten die zelfs geen Nederlands spreken of niet vertrouwd zijn met onze cultuur. Anderzijds vormt de verplichte inburgering de basis van een goed integratiebeleid, met rechten en plichten, dat alle nieuwkomers kansen geeft om in Vlaanderen een nieuw leven op te bouwen. De verwerving van de nationaliteit moet het sluitstuk zijn van een succesvolle integratie in plaats van een betekenisloos vodje papier.

Auteur:
Joris Kelchtermans, voorzitter
Ronduit N-VA!

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be