Media deze week

Op de pagina 'Uitspraken in hoofdzaken' treft u een actueel en volledig overzicht van zaaknummers in hoofdzaken (bodemprocedures) aan, waarin de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op de woensdag uitspraak doet. De lijst met zaaknummers is lang. Gemiddeld wordt wekelijks in 60 zaken uitspraak gedaan. De persvoorlichters van de Raad van State maken op maandag een selectie van de uitspraken die mediagevoelig kunnen zijn. Deze lijst treft u op deze pagina aan. Deze selectie is uiteraard arbitrair, omdat mediagevoeligheid, vooral regionaal, niet altijd goed is in te schatten.

Voor meer informatie over de uitspraken en/of procedures kunt u contact opnemen met de persvoorlichters van de Raad van State:

mr. Pieter-Bas Beekman 070 - 426 47 73 / 06 - 52 07 70 04

mr. Frederik Kunst 070 - 426 45 20 / 06 - 52 07 70 00

De mediagevoelige zaken van deze week zijn: Raad van State

(Deze lijst wordt iedere maandag om 14.00 uur geactualiseerd)
* 200205573/1
Beroepen van 24 appellanten, waaronder de Stichting Brabantse Milieufederatie en de Werkgroep Behoud en Herstel Bestse en Sonse Bos-, Heide- en Natuurgebieden, tegen de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het bestemmingsplan Buitengebied Best 2002. Het plan voorziet in een actuele planologische regeling van het buitengebied van de gemeente Best.


* 200303803/1
Beroep tegen de afwijzing door het college van B&W van Borsele van het verzoek om handhavend op te treden tegen een station met recreatieve voorzieningen in Hoedekenskerke. Het station Hoedekenskerke vormt het keerpunt voor de stoomtrein op het toeristisch stoomtreintraject Goes-Borsele. Het college van B&W stelt zich op het standpunt dat sprake is van een inrichting zoals bedoeld in de Wet milieubeheer, maar dat kan worden volstaan met een melding en dat geen milieuvergunning is vereist. In deze procedure voeren degenen die in beroep zijn gekomen aan dat voor het station met bijbehorende voorzieningen, inclusief stoomtrein, wel een milieuvergunning nodig is.


* 200304315/1
Beroep van Overslagbedrijf Moerdijk B.V. tegen de milieuvergunning voor een op- en overslagbedrijf aan de Middenweg in Moerdijk. Het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant heeft deze vergunning aan het overslagbedrijf verleend, maar deze is het niet eens met een aantal voorschriften die aan de vergunning is verbonden ter bescherming van het milieu.