Ingezonden persbericht

'Rose K2' nieuwste contactlens voor keratoconuspatiënten

UCO-Lavec introduceert tweede generatie keratoconuslenzen voor optimaal zicht en draagcomfort

WIERINGERWERF, 20040107 -- UCO-Lavec, de Nederlandse fabrikant van contactlenzen, introduceert de tweede generatie Rose K2-lenzen, die mensen met een keratoconus een sterk verbeterd gezichtsvermogen geeft en verergering van de aandoening tegengaat.


Keratoconus
De aandoening keratoconus betekent het ontstaan van kegelvorming op het hoornvlies. De meestal langzaam toenemende vervorming van het hoornvlies veroorzaakt een geleidelijke vermindering van het gezichtsvermogen. Hierdoor kan iemand op een zeker moment niet scherp meer zien en worden lezen, televisie kijken of autorijden erg bemoeilijkt. Keratoconus komt gemiddeld voor bij één tot vijf op de tienduizend mensen. In het algemeen wordt de diagnose keratoconus voor het eerst gesteld bij jonge mensen in hun puberteit. Voor artsen is een keratoconus vaak moeilijk vast te stellen, omdat een verminderd gezichtsvermogen vele oorzaken kan hebben. Door continue ontwikkelingen in meetinstrumenten voor oogheelkunde is het echter mogelijk om keratoconus steeds vaker in een vroeg stadium vast te stellen.

Rose K2-lenzen
De Rose K2-lenzen zijn speciaal ontwikkeld voor keratoconuspatiënten. De Nieuw-Zeelandse opticien Paul Rose heeft deze contactlens ontworpen om het probleem van de kegelvorming op het hoornvlies tegen te gaan. Traditionele lenzen passen namelijk niet op de onregelmatig gevormde cornea (hoornvlies). "De bestaande contactlenzen konden de bolling van het oog totaal niet nabootsen. Daarom heeft mijn ontwerp vele curven, die alleen mogelijk zijn sinds computergestuurde apparatuur de kunststof van de lenzen in exact de juiste vorm kan slijpen", zegt Paul Rose. De Rose K2-lens is de tweede generatie keratoconuslens, waarin de allernieuwste technieken zijn verwerkt. De lens is van het zuurstofdoorlatende en vormvaste type.

Verkrijgbaarheid Rose K2
De Rose K2-lenzen zijn bij gespecialiseerde contactlensspecialisten in Nederland en België te verkrijgen. Deze Rose K-dealers zijn te vinden op internet op www.uco-lavec.nl of www.keratoconus.nl. De resultaten van de metingen die deze contactlensspecialisten uitvoeren bij patiënten, worden direct naar fabrikant UCO-Lavec gestuurd, waar de lenzen voor de Benelux worden geproduceerd. Elke lens is uniek omdat deze volledig op maat wordt gemaakt, precies aangepast aan de vorm van het individuele oog.

Gebruikers over Rose K2-lenzen...
"Met de Rose K-lenzen is de draagtijd van contactlenzen voor mij per dag toegenomen van minder dan 10 uur naar een volledige dag. Met mijn nieuwe Rose K2-lenzen haal ik zelfs een gezichtsscherpte van 95%, wat tot voor kort onmogelijk was. De Rose K2-lenzen zijn een fantastische uitvinding, werkelijk een verademing", aldus de heer J. O. uit Oudorp.

Over UCO-Lavec B.V.
UCO-Lavec contactlenzen B.V. is al 35 jaar toonaangevend in de ontwikkeling en productie van contactlenzen. De productie van zowel vormstabiele als zachte contactlenzen gebeurt met de nieuwste software en de meest geavanceerde technologie. Hiermee is het mogelijk om contactlenzen volledig op maat te maken en te reproduceren. UCO-Lavec levert contactlenzen binnen 2 tot 3 werkdagen aan meer dan 1100 contactlensspecialisten in Nederland en België. Contactlensspecialisten nemen naar volle tevredenheid contactlenzen af van UCO-Lavec. Dit komt doordat UCO-Lavec op maat produceert, op tijd levert en de juiste service biedt. UCO-Lavec is exclusief producent van Rose K en Rose K2-lenzen voor de Benelux. Voor meer informatie zie ook www.uco-lavec.nl en www.keratoconus.nl.




Ingezonden persbericht