Gemeente Haarlem


3 december 2003

247/2003



Persbericht



Makkelijk Lezen Plein van Stadsbibliotheek Haarlem organiseert

Informatiemarkt dyslexiebeleid van vmbo-scholen

Het Makkelijk Lezen Plein van de Stadsbibliotheek Haarlem organiseert op
8 januari 2004 een informatiemarkt voor ouders van dyslectische kinderen in groep 7 en 8. Op deze informatiemarkt zullen de vmbo-scholen uit Haarlem en directe omgeving hun dyslexiebeleid toelichten. De avond wordt gehouden in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem van 19.30 uur tot 21.30 uur. De toegang is gratis.

Ouders van kinderen in groep acht moeten binnenkort weer kiezen welke school voor voortgezet onderwijs het geschiktst is voor hun kind. Ouders van dyslectische kinderen hebben het daar nog eens extra moeilijk mee. Zij moeten ook een school vinden waar rekening gehouden wordt met de handicap van hun dyslectische kind. De ouders van dyslectische kinderen in Haarlem en omgeving krijgen daarbij dit jaar steun in de vorm van twee informatiemarkten. Eind november is met groot succes de eerste informatiemarkt gehouden, waarbij de havo/vwo-scholen en de grote scholengemeenschappen hun dyslexiebeleid toelichtten. Op 8 januari zijn de vmbo-scholen aan de beurt.
Op deze avond kan de dyslexiespecialisten van de scholen naar de organisatie van de dyslexiebegeleiding op hun school gevraagd worden. Ook kan er contact gemaakt worden met andere ouders. Hun ervaringen kunnen heel verhelderend zijn. De oudervereniging Balans zal aanwezig zijn. Inhoudelijke vragen over dyslexie en dyslexieonderzoek kunnen gesteld worden aan medewerkers van de onderwijsbegeleidingsdienst, de OBGK. Bij de stand van het Makkelijk Lezen Plein kan de IRISpen uitgeprobeerd worden. Waarschijnlijk is het uniek in Nederland dat een dergelijke bijeenkomst, waaraan vrijwel alle scholen deelnemen, plaatsvindt.
Op 8 januari zijn aanwezig: het Damiate College, Haemstede Barger, de Hartenlust Mavo, Lieven de Keyschool Daaf Geluk, Linnaeuscollege Ewald-i, Linnaeuscollege Grafische school, Linnaeuscollege Paulusschool, Montessori Mavo Aerdenhout, Noordzee College Ichtus vmbo, Noordzee College Haarlem, Noordzee College Wim Gertenbach, de OBGK, Balans Kennemerland en het Makkelijk Lezen Plein van de Stadsbibliotheek.


Dit bericht is bestemd voor ouders van dyslectische kinderen. Deze zijn vaak zelf ook dyslectisch. Wilt u daarom in de titel van het bericht het woord dyslexie of dyslectisch opnemen?

Nanda Geuzebroek of Anneke Friedhoff
023-5115300

---- --