Universiteit van Tilburg

EuroSim-conferentie voor het eerst in Tilburg

Internationale conferentie

De juridische faculteit van de Universiteit van Tilburg gaat in januari EuroSim 2004 organiseren. Het is de eerste keer dat deze internationale conferentie in Tilburg wordt gehouden.

EuroSim is een conferentie waarin de besluitvormingsprocedures in de Europese Unie door studenten worden gesimuleerd. Het geeft studenten de kans om zelf in debat te gaan over belangrijke internationale vraagstukken. Aan EuroSim doen ruim tweehonderd studenten mee uit verschillende universiteiten in Europa en de Verenigde Staten.

Het onderwerp van EuroSim 2004 wordt de Intergouvernementele Conferentie. Studenten zullen mede onder begeleiding van expert witnesses (onder anderen ook Europarlementariƫrs) de toekomst van Europa bespreken als ware zij vertegenwoordigers van de nationale en Europese instanties.

De bedoeling van EuroSim is niet alleen het vergroten van kennis over de Europese Unie, maar ook interculturele en vooral trans-atlantische samenwerking te bevorderen. In het verleden heeft het meedoen aan EuroSim voor velen geresulteerd in langdurige vriendschappen tussen studenten in Europa en Amerika. Tevens dient de simulatie ter ontwikkeling van belangrijke vaardigheden, zoals het groepswerken, networking, en het maken van publieke presentaties.

EuroSim werd in 1988 voor het eerst georganiseerd, en wordt nu voor de zeventiende keer gehouden en voor het eerst in Nederland. Vorig jaar werd EuroSim georganiseerd aan de State University van New York, daarvoor aan de Universiteit van Praag. Onderwerpen die in het verleden aan de orde kwamen waren voedselveiligheid, de EMU en de Europese Conventie.

Noot voor de pers

De conferentie wordt in de maand januari van 2004 gehouden en zal vier dagen duren: van donderdag 8 januari tot en met zondag 11 januari. Informatie over EuroSim is te vinden op www.fredonia.edu/org/eurosim/ Meer informatie: L. Hayward, l.e.hayward@uvt.nl, Eurosim@uvt.nl, law.int.office@uvt.nl

Tilburg, 11 december 2003
Laatst gewijzigd: donderdag 11 december 2003 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Wetenschap en onderzoek

Zie ook

Contact
E-mail: M.M.C.Hanssen