Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
---

Den Haag, 23 december 2003

Vragen over alcohol, drugs en/of gokken ? Kom naar het open spreekuur !

Parnassia Verslavingszorg start op 8 januari 2004 in samenwerking met Gemeente Naaldwijk een open spreekuur. Deze vrijblijvende en laagdrempelige voorziening is voor informatie, advies en opvoedingsondersteuning inzake eigen genotmiddelengebruik en gokgedrag of het gebruik van een kind, ouder(s), familieleden, vrienden of kennissen. Ook hulpverleners en docenten kunnen voor consultatie en advies een beroep doen op het open spreekuur.

Zomaar binnenlopen...
Een ieder kan bellen naar het telefoonnummer van het open spreekuur 06-510 273 28 en een afspraak maken. Men kan ook gewoon binnenlopen op woensdag van 13.00-17.00 uur en vrijdag van 9.00-13.00 uur in het Behandelcentrum Westland aan de Middel Broekweg 2a in Naaldwijk.

Praktische informatie
Beginnend of overmatig gebruik van alcohol en drugs of excessief gokgedrag kan in een vroeg stadium gesignaleerd en besproken worden. In een gesprek ontvangt de bezoeker praktische informatie en adviezen, gericht op de persoonlijke situatie. Hiermee kan worden voorkomen dat het gedrag uitloopt op verstoorde verhoudingen in het gezin, op school, het werk en in de vrije tijd.

In overleg kan de bezoeker van het open spreekuur zo nodig worden verwezen naar een meer toegesneden vorm van hulpverlening binnen Parnassia of naar een andere hulpverlenende instantie.
---