Gemeente Den Helder

31-12-2003
Vergadering

Donderdag 8 januari: commissie bezwaar- en beroepschriften. Aanvang: 20.30 uur (in verband met de besloten vergadering die om 19.00 uur begint, kan deze vergadering wat later beginnen dan gepland). De commissieleden behandelen de volgende zaken:
- Bezwaar van Knuwer & Creutzberg Advocaten namens de V.O.F. Poort van Den Helder, de Vereniging van eigenaren Voerman, de Vereniging van eigenaren Grote Beer, een aantal bewoners van Andromeda en Ministerie van Defensie, Dienst D.G.W & T, Directie West tegen het voorbereidingsbesluit voor perceel op Oostoever, vlakbij gemaal Helsdeur om de vrijstelling ex artikel 19, lid 1, van de WRO te kunnen verlenen voor het bouwplan om een (tweede) windmolen aan het Nieuwe Werk 55 vlakbij het gemaal De Helsdeur te realiseren (raadsbesluit van
1 juli 2003, nr 99/S&B). Het raadsbesluit is gevolgd door de beschikking van 1 september 2003, no ba 2000-0767/s&b, verleend aan A.J. Langelaan, Langelaan Windenergie BV, Klaverstraat 6.
- Bezwaar van de heer mr. dr. A.J.J. van der Heiden, Krugerstraat 140 namens de Belangenvereniging Visbuurt, Nieuwstraat 5A en de heer J. van Os, Spoorgracht 41 tegen het aanbrengen van een torengevel op de hoek van de eerste en tweede verdieping van het pand (voormalig hotel) en het wijzigen van het gebruik van het pand voor de opvang van dak- en thuislozen.

- Bezwaar van de Stichting Achmea Rechtsbijstand, de heer mr. I.N.A. Denninger, namens de heer en mevrouw J.A. Hoogland, Duinweg 11, versus de heer R. de Leeuw, Duinweg 9 tegen de vergunningverlening tot uitbreiden van woning Duinweg 9.

U kunt bij de vergadering inspreken. Het maakt niet uit of dat onderwerp op de agenda staat. Uiteraard moet het wel over een thema gaan dat thuishoort in de desbetreffende vergadering.Tijdens de vergadering is voor spreekrecht in totaal maximaal een half uur beschikbaar. Uiterlijk 24 uur voor aanvang van de vergadering meldt u bij de griffie dat u wilt inspreken (tel. 671806). Elke spreker krijgt vijf minuten het woord. Mochten er meer dan zes sprekers zijn, dan verdeelt de voorzitter van de commissie het halfuur evenredig onder het aantal sprekers.
U kunt niet inspreken over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep bij de rechter openstaat of heeft opengestaan. Ook kunt u het woord niet voeren over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen, als het op grond van artikel 9:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht mogelijk is een klacht in te dienen. Voor meer informatie hierover kunt u eveneens contact opnemen met de griffie (tel. 671806).

De vergadering wordt gehouden in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. De volledige agenda kunt u nalezen op deze website onder de rubriek Bestuur & Politiek/gemeenteraad/vergaderingen. U kunt de agenda ook krijgen bij het Centraal Informatiepunt in het stadhuis, geopend van 08.00 tot 17.00 uur, donderdags tot 19.30 uur.