Gemeente Castricum

Verkenningennota Buiten Gewoon Castricum gereed

Verkenningennota Buiten Gewoon Castricum gereed

Op 6 januari heeft het college het concept van de Verkenningennota vastgesteld.

De nota vormt de afsluiting van de eerste fase van de nieuwe Castricumse toekomstvisie. De Verkenningennota wordt op 8 januari officieel gepresenteerd aan partijen die betrokken zijn geweest bij de totstandkoming ervan en aan de gemeenteraad. Een dag later is het document te lezen op de website www.buitengewooncastricum.nl. Daarnaast ligt de nota vanaf die datum ter inzage bij het gemeentehuis Castricum, de locatie Limmen, de bibliotheek in Akersloot en in het dorpshuis van De Woude.

Veel informatie samengebracht

De Verkenningennota is de weerslag van een brede inventarisatie. Sinds de start van het project in oktober, is uit een groot aantal documenten (rapporten, stukken, notas) informatie gehaald over hoe de gemeente zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld tot wat ze nu is. Andere belangrijke informatiebronnen waren de interviews en workshops die in de afgelopen maanden zijn gehouden.

In de Verkenningennota zijn naast de ruimtelijke feiten ook sociale en economische kenmerken opgenomen. Dit geheel vormt, samen met de opvattingen die genoemd zijn tijdens de workshop, de basis voor de Agenda van het vervolg. Dat vervolg is de tweede fase van de toekomstvisie: het formuleren van de doelstellingen.

Reacties welkom

Het gemeentestuur is benieuwd naar reacties en hoopt dan ook dat veel mensen zullen reageren. Dat kan nog tot en met 23 januari. Reacties kunnen worden gericht aan het gemeentebestuur, ter attentie van dhr. J. van Boven. Ook is het mogelijk via de website www.buitengewooncastricum.nl te reageren.

Alle reacties worden verzameld en gebundeld. Daarna wordt de Verkenningennota samen met de reacties aangeboden aan de gemeenteraad om te worden vastgesteld.

De nota en de reacties worden eerst op 18 februari besproken in de raadscommissie Buiten Gewoon Castricum, waarna het de bedoeling is dat de gemeenteraad op 25 februari de Verkenningennota en de reacties vaststelt.