Actueel

Persbericht zitting prinses Margarita en de heer de Roy van Zuydewijn versus de Staat

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 6-01-2004

Op donderdag 8 januari 2004 te 11.45 uur zal in Zaal H1 van het Paleis van Justitie de zitting plaatsvinden waarin de advocaten van H. K. H. prinses Margarita en de heer dr. Edwin de Roy van Zuydewijn enerzijds en de Staat anderzijds hun standpunten zullen toelichten over het al dan niet horen van getuigen in een voorlopig getuigenverhoor.

Prinses Margarita en de heer Roy van Zuydewijn hebben om het horen van getuigen verzocht, omdat zij overwegen een civiele procedure aan te spannen tegen de Staat. De Staat heeft verweer gevoerd tegen het horen van getuigen.

De advocaat van verzoekster heeft laten weten dat haar cliënte voornemens is de zitting bij te wonen, maar dat zij bezwaar maakt tegen het maken van foto's en audiovisuele opnamen. Opnameapparatuur en camera's zullen daarom rondom het tijdstip van bovengenoemde zitting niet worden toegelaten in het Paleis van Justitie.

Naar verwachting zal de rechtbank enkele weken na de zitting in een beschikking bepalen of er getuigen zullen worden gehoord.

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank, tel. (070) 381 1943/1732