Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

Persbericht

Datum Nummer persbericht
7 januari 2004 c002


Skateverbod rond Marikenstraat

Vanaf 8 januari mag er niet meer op de Marikenstraat, het Raadhuishof, de Mariënburg en de Koningsstraat worden geskateboard. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor de Algemene Plaatselijke Verordening aangepast.

Het gebied rondom de Mariënburg is een populaire locatie om te skateboarden. Door de bekleding en hoge bebouwing werkt het plein echter als een soort klankkast. Omwonenden ondervinden hierdoor veel geluidsoverlast. Bovendien worden bezoekers gehinderd en raakt het plaveisel beschadigd. Naar aanleiding van deze klachten heeft het college de Algemene Plaatselijke Verordening aangepast.

Eerder al zijn de voorbereidingen gestart om in de loop van volgend jaar een skatepark te kunnen openen. Op dit moment vinden gesprekken plaats met omwonenden van het Julianapark, dat vooralsnog als meest geschikte locatie voor zo'n skateboardvoorziening naar voren is gekomen.

Het skateverbod rond de Mariënburg staat evenwel los van het nieuw in te richten skatepark. Het is de overlast die de bewoners en bezoekers rond de Mariënburg ondervinden die tot het skateboardverbod in dit gebied hebben geleid. In het gebied zijn inmiddels skateboardverbodsborden geplaatst. Toezichthouders van de gemeente en de politie zullen het nieuwe verbod handhaven.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht