CNV BEDRIJVENBOND

CNV: Vakbond wil faillissement voor PCS

Jan Kampherbeek, vakgroepbestuurder van CNV Schoonmaak, heeft - na maanden contact zoeken - schoon genoeg van de directeur van het bedrijf PCS. Het bedrijf heeft de werknemers in geen maanden salaris betaald. Kampherbeek: 'Vandaag nog laat ik het faillissement aanvragen voor dit schoonmaakbedrijf uit Houten.'

Kampherbeek: 'Het is natuurlijk belachelijk dat het zover moet komen. Maar alle werknemers hebben een salarisachterstand van meer dan twee maanden. Ik kan niets anders dan faillissement aanvragen, zodat het personeel de zekerheid krijgt dat het UWV de betalingsverplichting over neemt.
De directeur van het bedrijf had half december toegezegd de salarissen te betalen. Dit gebeurde echter niet. Kampherbeek heeft de afgelopen dagen getracht om de eigenaar tot rede te dwingen, maar het bedrijf en de eigenaar lijken van de aardbodem verdwenen. 'De mobiele telefoon van de eigenaar wordt niet opgenomen en ook op zijn huisadres is herhaaldelijk niemand aanwezig.
De grootste opdrachtgever van het bedrijf was de gemeente Maarssen. Die heeft per 1 februari het contract met PCS opgezegd en ziet uit naar een ander schoonmaakbedrijf. Kampherbeek: 'Ik begrijp dat de achterstand van betalingen aan het personeel, reden genoeg was voor de gemeente om met PCS te stoppen. Die vindt het risico dat het personeel de werkzaamheden stopt te groot worden.
Voor de werkgelegenheid van het personeel hoeft niet te worden gevreesd. Kampherbeek: 'In de cao is afgesproken dat werknemers naar het nieuwe schoonmaakbedrijf overgaan, zodra de gemeente Maarssen de opdracht gunt aan een ander bedrijf.'

Voor nadere informatie
Jan Kampherbeek, vakgroepbestuurder van CNV Schoonmaak:
0512 - 58 34 70 (kantoor) of 06 - 5160 2022 (mobiel); Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 06 - 22 39 29 64.


08 jan 04 10:11