Politie Groningen

Persberichten donderdag 8 januari 2004

Provincie Groningen 08-01-2004 -

Groningen: verkeerscontroles
Op de kruissingel en de Leliesingel werd donderdagochtend een verlichtingscontrole gehouden. Zeven fietsers bleken de verlichting niet in orde te hebben en kregen een bon. Op de Friesestraatweg (70 km) werd woensdagavond een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 687 passerende voertuigen reden er 55 te snel. Hoogst gemeten snelheid 104 km per uur. Op de N355 (80 km) werd woensdagmiddag de snelheid van 2406 passerende autos gemeten. Hier reden 2 voertuigen sneller dan de limiet. In Beijum werd op de Beijumerweg, Emingaheerd en Wibenaheerd een veiligheidsgordelcontrole gehouden. Er werden vier bonnen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel.

Groningen: twee jongens (14) rijden in auto
De politie hield woensdagmiddag twee 14-jarige jongens uit Groningen aan die een ritje hadden gemaakt in de auto van een 75-jarige man uit Schouwerzijl en daarbij in een plantsoentje tot stilstand kwamen. De jongens hadden gezien dat de eigenaar van de auto de sleutels in zijn wagen had laten zitten en besloten een ritje te maken. De auto is uitgerust met een automaat en de knapen reden achterwaarts een plantsoentje in op de van Oldebarneveldstraat. Op een heuveltje kwam de wagen onbeschadigd tot stilstand. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: snelheidscontroles
Op de N33 bij Meeden werd woensdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 3340 passerende voertuigen overschreden 10 de limiet van 100 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 117 km per uur. Op de N366 bij Zuidwending werden woensdagavond van 1085 voertuigen de snelheid gemeten. 35 reden sneller dan de limiet van 100 km per uur. Hoogste snelheid 124 km per uur.

Winschoten: dronken winkeldief
Een 34-jarige man uit Winschoten werd woensdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden voor diefstal uit een warenhuis aan de Langestraat. De bedrijfsleider sprak de man aan die zich probeerde te onttrekken aan de aanhouding. Er ontstond een worsteling waarbij de bedrijfsleider een klap kreeg. Met vereende krachten werd de winkeldief onder controle gehouden. De politie nam de man over die te dronken was om verhoord te kunnen worden. Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winschoten: man (32) aangehouden voor mishandeling na rechtszaak De politie hield dinsdagmiddag in het kantongerechtsgebouw in Winschoten een 32-jarige man uit Beerta aan voor mishandeling van een 51-jarige man uit Heiligerlee. Er was een rechtszaak over een huurgeschil tussen beide partijen geweest. Na afloop troffen de partijen elkaar in de hal waarna de man uit Beerta meerdere keren sloeg en schopte. Hij werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: twee autos botsen
Op de kruising van de AG Wildervanckweg met de Ter Maars in Stadskanaal zag een 22-jarige automobilist uit Hoogeveen woensdagochtend een 49-jarige bestuurder van een bestelwagen uit Musselkanaal over het hoofd. Een flinke aanrijding waarbij beide wagens beschadigd raakte was het gevolg. De 49-jarige man werd met been- en oogletsel naar het ziekenhuis gebracht. De lading van de bestelauto, onder andere snoepgoed kwam op het wegdek te liggen en de brandweer werd ingeschakeld voor de opruimwerkzaamheden. Beide autos werden door een berger weggesleept.

Oldekerk: auto rijdt het Hoendiep in
Een 41-jarige automobiliste uit Grijpskerk zag dinsdagmiddag een bocht in het Hoendiep te laat, begon te slingeren en belandde uiteindelijk in het water van het Hoendiep. De aandacht van de vrouw was afgeleid omdat haar twee kinderen de gordel niet om hadden en ze daar tijdens het rijden woorden over hadden gekregen. Alle inzittenden konden op eigen kracht de auto verlaten en werden door passanten op de wal geholpen. Voor de zekerheid zijn ze voor controle nog naar het ziekenhuis geweest. Een bergingsbedrijf takelde de auto uit het water.