Politie Flevoland

Politie Flevoland opent nieuw IBT-centrum

Flevoland 08-01-2004 - Het nieuwe centrum voor Integrale Beroepsvaardigheidtraining (IBT) van Politie Flevoland is donderdagmiddag 8 januari officieel in gebruik genomen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Aan de Marathonlaan in Almere Buiten heeft het politiekorps nu de beschikking over een nieuw en modern trainingscentrum, waar agenten uit de hele regio beroepsmatig getraind worden.

IBT-centrum Flevoland in Almere De regionale driehoek, bestaand uit korpsbeheerder Chris Leeuwe, fungerend hoofdofficier van justitie Diederick Greive en korpschef Pier Eringa, nam de openingshandeling voor haar rekening. Met een drietal fitnessapparaten zette zij een sportieve prestatie neer, in lijn met het thema 'Prestaties' van de nieuwjaarsreceptie. Daarmee werd het IBT-centrum Flevoland officieel in gebruik genomen. De IBT-docenten geven al trainingen in het nieuwe gebouw, en op 1 februari 2004 gaan hier ook alle reguliere IBT-lessen van start.

Politie Flevoland had al wel de beschikking over een IBT centrum, maar was voor de verschillende trainingsonderdelen aangewezen op diverse, kleinere locaties in de regio. Geen ideale situatie, waarop het korps gedurende een paar jaar geld reserveerde voor een nieuw, multifunctioneel gebouw. De eerste paal ging in september 2002 de grond in en eind vorig jaar werd het nieuwe centrum in Almere opgeleverd.

Schietsimulatie
IBT staat voor Integrale BeroepsvaardigheidsTraining. Dat houdt in dat alle Flevolandse agenten onder meer getraind worden in aanhoudings- en zelfverdedigingstechnieken, wettelijk gebruik van pepperspray, schietvaardigheid en een verantwoorde inzet van diensthonden. Daarom is het nieuwe pand voorzien van onder andere een grote sporthal, een schietbaan, een hondenkennel, een dojo, diverse les- en computerlokalen, een fitnessruimte en twee schietsimulatieruimtes , waar agenten het gebruik van het dienstwapen met behulp van lasertechnieken oefenen.

Centraal
Vanwege de multifunctionele inrichting van het IBT-gebouw en de centrale ligging in de buurt van sportparken en uitvalswegen, is het centrum geschikt voor gebruik door derden. Naast Politie Flevoland zullen onder meer het KLPD, de brandweer, Stichting Lelystad en Fauna en Wildbeheer Flevoland gebruik gaan maken van het IBT-centrum in Almere.